Skocz do zawartości

[rower] rower do DUAL'u za 1600zł

Xender

Rekomendowane odpowiedzi

No to chce kupić jakiś rowerek do dualu za 1600zł, mam 185cm wzrostu 16 lat i warze okolo 80kg.

Mieszkam w łodzi więc jak znacie jakiśdobry sklep w tym mieście z takimi rowerami to napiszcie.

Ewentualnie moge składać rower tylko w takim razie prosze o konfiguracje ^^

PS: Czy ceny jeszcze spadna z okazji nadchodzacej zimy i konca sezonu?

stary za taka kase to niestety nie mozesz sie spodziewać fajerwerkow..ja bym probowal sklecic cos na ramce Destroyer Jump z Suntourem duro...wtedy na reszte osprzetu zostanie ci jakies 800zł...no albo kupić używke.

ta wydaje sie całkiem na miejscu :)

http://allegro.pl/item454581627_rower_stre...j_4_ns_bcm.html

Wygodnie pojeździć.... ciężko... Może jednak pomyśl nad innym rozwiazaniem niż dual, ponieważ dłuższa jazda na takim rowerze będzie bardzo męcząca... głownię z powodu niekorzystnej pozycji ;) Mam podobnie tyle wzrostu co ty i już jeździłem po mieście na rowerzę do DH.... pozycja nieco wyższa niz w Dualu, ale zaraz czułem beznadziejne uczucie na kolanach (może kwestia przyzwyczajenia) na innym rowerze jak na MTB lub Trekkingu po mieście jeździć zamiaru nie mam (również asflat i drogi leśne).

Po 1 skakanie na hopkach to jest dirt jumping a nie dual. A jeśli już mowa o dircie to możne być trochę ciężko pogodzić skakanie z jazdą "turystyczną". Do skakania potrzebna jest mała rama, a na takowej duże dystanse nie są wskazane :)

Z tego co było wymieniona wziąłbym signa. Sam mam i polecam :) Nie ma problemów z gwarancją, sprzęt nie najgorszy. Kupisz signa za 1250 a za resztę kasy jakieś dobre tarcze i opony np Schwalbe table top :)

nie obrazaj sie, ale najpierw odpowiedz sobie na pytanie : Po co ci rower? do czego chcesz go uzywac. Jesli bedziesz juz wiedzial, to sie zastanawiaj nad rowerem... turystyki ze "skakaniem" nie da sie polaczyc;/ ale z tego co rozumiem, rowerem bedziesz skakal a wieczorem gdy juz bedziesz cos na nimumial wyskoczysz na miasto troche poszpanowac?:P

moim zdaniem kupuj jakas uzywke;] a jeszcze teraz na zime jak rowery tanieja, mozesz dorwac cos naprawde dobrego;]

no ds 2 ma o częsc lepszych częsci. Amor raczej o wiele lepszy ;) przynajmniej ma sztywną oś. Hamulce hydrauliczne, chyba ma tez inną przerzutkę i napinacz truvatiwa. Lepsze oponki, ładniejszy kolor ;) to chyba na tyle z róznic :)

acha i ds2 jest chyba cięzszy (amor swoje waży)

I obczaiłem całkiem fajny rowerek univegi ^^ za 1690zł

Rama Univega :P

amor: santour DURO

przerzutki: Shimano Deore

manetki: manetki jakieś badziewiaste ;/ wiem żę grip shift i chyba jakiś czerwony napis Max.

kierwonica: jakis noname nie wiem dokaldnie co

mostek: zoom czyli tez srednio

hamulce: tarczowki hayes

piasty: bez oznaczen ale gosc mowil ze sa univegi

korba: RPM i gosc mowi ze porownywalna z santourem jest

Znalazlem ten rower na necie!

http://allegro.pl/item452388294_wyprzedaz_...nnej_cenie.html

Łoooł traska mega:P chciałbym mieć taką w mieście :D

ten univedze bym nie zaufał. rama dziwna, kierownica i mostek tez jakieś takieś dziwne... na pewno będzie cięzki w pizdu i sprzętowo gorszy do signa (no ma tylko fajne hamulce). Obręczach pierwszy raz słysze...

Chyba lepszym wydatkiem będzie sign + zakup hamulców tarczowych :P Słyszałem tylko o 1 złamanej ORYGINALNEJ ramie krossa, ale firma bez problemu uznała gwarancje ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...