Xender Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 No to chce kupić jakiś rowerek do dualu za 1600zł, mam 185cm wzrostu 16 lat i warze okolo 80kg. Mieszkam w łodzi więc jak znacie jakiśdobry sklep w tym mieście z takimi rowerami to napiszcie. Ewentualnie moge składać rower tylko w takim razie prosze o konfiguracje ^^ PS: Czy ceny jeszcze spadna z okazji nadchodzacej zimy i konca sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nigga91 Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 stary za taka kase to niestety nie mozesz sie spodziewać fajerwerkow..ja bym probowal sklecic cos na ramce Destroyer Jump z Suntourem duro...wtedy na reszte osprzetu zostanie ci jakies 800zł...no albo kupić używke. ta wydaje sie całkiem na miejscu http://allegro.pl/item454581627_rower_stre...j_4_ns_bcm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Wole raczej sobie cos nowego kupic.. dodam ze rowerku używal tez bede do jazdy rekreacyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 To po co Ci Dual? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2008 TEŻ!! Będę na nim skakał po hopach ale zamierzam też sobie na nim po mieście pojeździć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Za 1600zł nowy dual to niestety nic nadzwyczajnego, no ale można trafić na fajny egzemplarz SIGN'a, może jakiś Dragstar na kiepskim osprzęcie... poszukaj jeszcze czegoś co nie jest spawane w piwnicy, a znajdziesz niezłą okazję, mimo to kokosów się nie spodziewaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Dopiero zaczynam przygode z dualem wiec cudow nie potrzebuje. Czyli cross sign byl by odpowiedni? A ten Northtec blade? niby to firma z hypermarketu ale z opisow wynika ze niezly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 o Northtec`u a tym bardziej o Kross`ie Sign DS było wielę napisane.... zapraszam do wyszukiwarki... http://www.forumrowerowe.org/rower-Kross-Sign-DS-t22817.html http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...=19093&st=0 http://www.forumrowerowe.org/rower-Northte...ade-t42547.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2008 No wiem ze bylo czytalem ale troudno wybrac jedno z dwojga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Ja bym pomyślał nad tym: http://allegro.pl/item449701899_swietny_du..._modeli_08.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Bo tego Krossa sign ds dostal bym w ciagu tygodnia a na northteca musail bym troche poczekac... A pzoaty to takie rowery dualowe nadaja sie tez do jazdy turystucznej? Da sie podniesc siodelko dosc wysoko i wygodnie pojezdzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Wygodnie pojeździć.... ciężko... Może jednak pomyśl nad innym rozwiazaniem niż dual, ponieważ dłuższa jazda na takim rowerze będzie bardzo męcząca... głownię z powodu niekorzystnej pozycji Mam podobnie tyle wzrostu co ty i już jeździłem po mieście na rowerzę do DH.... pozycja nieco wyższa niz w Dualu, ale zaraz czułem beznadziejne uczucie na kolanach (może kwestia przyzwyczajenia) na innym rowerze jak na MTB lub Trekkingu po mieście jeździć zamiaru nie mam (również asflat i drogi leśne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Bo ja tak fachowo i ekstremalnie nia mam zamiary downhillowac xD ale troche sobie ze schodkow poskacze troche na hopach ale raczej wielkich skokow i akrobacji robil nie bede wiec moze rzeczywiscie lepiej jakis MTB. Ale jak już górski to z wmiare mocną rame i amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Rozglądaj się na allegro za używanym Amstaffem w rozmiarze 16" To moja propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Zdecyduje sie chyba na Kone shred... podobno geometria ramy jest dosc przystepna i do dualu i do jazdy turystycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Po 1 skakanie na hopkach to jest dirt jumping a nie dual. A jeśli już mowa o dircie to możne być trochę ciężko pogodzić skakanie z jazdą "turystyczną". Do skakania potrzebna jest mała rama, a na takowej duże dystanse nie są wskazane Z tego co było wymieniona wziąłbym signa. Sam mam i polecam Nie ma problemów z gwarancją, sprzęt nie najgorszy. Kupisz signa za 1250 a za resztę kasy jakieś dobre tarcze i opony np Schwalbe table top Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 15 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Oile wiem to korss sign ma kiepski amor PS: a corss sign 2 jest dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkapa666 Napisano 15 Października 2008 Udostępnij Napisano 15 Października 2008 nie obrazaj sie, ale najpierw odpowiedz sobie na pytanie : Po co ci rower? do czego chcesz go uzywac. Jesli bedziesz juz wiedzial, to sie zastanawiaj nad rowerem... turystyki ze "skakaniem" nie da sie polaczyc;/ ale z tego co rozumiem, rowerem bedziesz skakal a wieczorem gdy juz bedziesz cos na nimumial wyskoczysz na miasto troche poszpanowac? moim zdaniem kupuj jakas uzywke;] a jeszcze teraz na zime jak rowery tanieja, mozesz dorwac cos naprawde dobrego;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 no ds 2 ma o częsc lepszych częsci. Amor raczej o wiele lepszy przynajmniej ma sztywną oś. Hamulce hydrauliczne, chyba ma tez inną przerzutkę i napinacz truvatiwa. Lepsze oponki, ładniejszy kolor to chyba na tyle z róznic acha i ds2 jest chyba cięzszy (amor swoje waży) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dochodzę do jednego wnisoku, musze przymierzyć sobie krossa sign DS i zobaczyć jak mi się na nimz siedzi/ jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2008 W tej cenie ciężko jest znaleźć coś lepszego od Krossa Sign DS, ewentualnie możesz zobaczyć na Magnumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2008 O a oto trasa na ktorej smigam ^^ http://img390.imageshack.us/img390/1337/bikepark7df3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xender Napisano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2008 I obczaiłem całkiem fajny rowerek univegi ^^ za 1690zł Rama Univega amor: santour DURO przerzutki: Shimano Deore manetki: manetki jakieś badziewiaste ;/ wiem żę grip shift i chyba jakiś czerwony napis Max. kierwonica: jakis noname nie wiem dokaldnie co mostek: zoom czyli tez srednio hamulce: tarczowki hayes piasty: bez oznaczen ale gosc mowil ze sa univegi korba: RPM i gosc mowi ze porownywalna z santourem jest Znalazlem ten rower na necie! http://allegro.pl/item452388294_wyprzedaz_...nnej_cenie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Łoooł traska mega:P chciałbym mieć taką w mieście ten univedze bym nie zaufał. rama dziwna, kierownica i mostek tez jakieś takieś dziwne... na pewno będzie cięzki w pizdu i sprzętowo gorszy do signa (no ma tylko fajne hamulce). Obręczach pierwszy raz słysze... Chyba lepszym wydatkiem będzie sign + zakup hamulców tarczowych Słyszałem tylko o 1 złamanej ORYGINALNEJ ramie krossa, ale firma bez problemu uznała gwarancje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek92 Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Badziewie... Gripshifty, Jakieś plastkiowe pedały, kiera Noname, itd itp. Według mnie szkoda zachodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.