Skocz do zawartości

[koszulka] nieprzyjemny zapach

twmax

Rekomendowane odpowiedzi

A to dziwne, ja jednej jedynej koszulki używam już dwa lata (z przerwami na pranie :D) i po praniu jest ok (pomijając zużycie). Heh, chyba nie znajdziesz tu specjalistów dziedziny, więc spróbuję wczuć się w tę rolę i zadać pytania, jak przy dobieraniu ramy :) W jakiej temperaturze pierzesz i czym i czy w pralce :P? Po praniu śmierdzi jak używana miejscowo? YYyy.. Może zapachowy proszek, płyn do płukania..?

Może jakieś grzybki się rozwijają :P

Napisz jak pierzesz - temp, proszek, ręcznie/pralka, ... ? Jeżeli po zwykłym praniu "sztynks" nie odpuszcza, to może zapodaj jakieś antybakteryjne mydło - zapierz pachy protex-em lub czymś takim. Może namocz w proszku na noc, lub w płynie do zmywania (mi kiedyś pomogło jak wkładka w gaciach nie dawała sie doprać proszkiem - tylko trzeba uważać bo detergenty mają sporą zawartość estrogenów, a co to znaczy "dla chłopa" nie trzeba mówić) :)

Jak już nic nie pomoże to zostaje techniczny detergent do odzieży termoaktywnej np. Nikwax BASEWASH.

Można tez przed jazdą profilaktycznie smarować pachy antyperspirantem Super-DEO firmy Reutter - u mnie działa. tzn. pocę się normalnie :D ale pot nie śmierdzi aż tak bardzo...

to co napisali o rovylu było aktualne kilka lat temu - spocony śmierdział strasznie ! Teraz nie widziałem rovyl-onu itd , jest tkanina o nazwie ROVYL zawiera chlorowłókna i akryl . Wyprana w protexie długo zachowuje świerzość - w warunkach górskich spokonie 2 dni .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...