twmax Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witajcie mam pytanko Co zrobić jak koszulka juz wonieje mam Berknera z jednej strony pachy strasznie jedzie potem. Macie może na to jakieś sposoby ? Zrobilem drugie pranie i nic nie pomogło Pozdrawiam MAX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A to dziwne, ja jednej jedynej koszulki używam już dwa lata (z przerwami na pranie ) i po praniu jest ok (pomijając zużycie). Heh, chyba nie znajdziesz tu specjalistów dziedziny, więc spróbuję wczuć się w tę rolę i zadać pytania, jak przy dobieraniu ramy W jakiej temperaturze pierzesz i czym i czy w pralce ? Po praniu śmierdzi jak używana miejscowo? YYyy.. Może zapachowy proszek, płyn do płukania..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 40*C + program do tkanin syntetycznych + proszek + plyn do plukania i nie ma sily, zeby dalej cos smierdzialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Może jakieś grzybki się rozwijają Napisz jak pierzesz - temp, proszek, ręcznie/pralka, ... ? Jeżeli po zwykłym praniu "sztynks" nie odpuszcza, to może zapodaj jakieś antybakteryjne mydło - zapierz pachy protex-em lub czymś takim. Może namocz w proszku na noc, lub w płynie do zmywania (mi kiedyś pomogło jak wkładka w gaciach nie dawała sie doprać proszkiem - tylko trzeba uważać bo detergenty mają sporą zawartość estrogenów, a co to znaczy "dla chłopa" nie trzeba mówić) Jak już nic nie pomoże to zostaje techniczny detergent do odzieży termoaktywnej np. Nikwax BASEWASH. Można tez przed jazdą profilaktycznie smarować pachy antyperspirantem Super-DEO firmy Reutter - u mnie działa. tzn. pocę się normalnie ale pot nie śmierdzi aż tak bardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 A to ciekawe, benek, pierwsze słyszę, ale widzę, że to potwierdzone, może nie bezpośrednio estrogeny, ale substancje podobne.. No, no, zaskoczyłeś mnie. Tylko jakie ilości przenikają z wypranej pieluchy, niewiele, w porównaniu do innych źródeł - od dziś nie używam mydła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 29 Września 2008 Udostępnij Napisano 29 Września 2008 to co napisali o rovylu było aktualne kilka lat temu - spocony śmierdział strasznie ! Teraz nie widziałem rovyl-onu itd , jest tkanina o nazwie ROVYL zawiera chlorowłókna i akryl . Wyprana w protexie długo zachowuje świerzość - w warunkach górskich spokonie 2 dni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.