Robert Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Czy ktoś się orientuje czy w wyżej wymienionym amortyzatorze możliwa jest zmiana skoku (oczywiście w jego "bebechach" ). Konkretnie mam na myśli zmianę z 85mm na 100mm. Tudzież ze 120 na 100. Niestety szukajka nic takiego nie znalazła na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 http://www.forumrowerowe.org/Amortyzator-M...mmee-t6583.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 z tym, że na stronie nie znalazłem niczego takiego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Zobacz na fotkę, którą zrobiłem zaraz po zakupie amortyzatora: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...65e0bfbcc5.html Widać na nim 2 czarne podkładki z tworzywa - jakbym je zdjął, to zamiast 100mm miałbym 120mm skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki! I temat w sumie już do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 A sprawdzone z tym skokiem? Może jak mnie będzie mnie kiedyś stać na fulla , to zmienię sobie na 120mm w swoim mx? rzymo , zawsze od razu rozkładasz na czynniki każdą nową część? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 rzymo , zawsze od razu rozkładasz na czynniki każdą nową część? Tak - jak tylko kupię jakąś część to rozkładam na czynniki Głównie z ciekawości jak jest zbudowana, przy okazji mogę coś zmienić/poprawić/nasmarować/wyczyścić (w przypadku części używanej). Nie zdejmowałem tych plastikowych podkładek, więc głowy nie daję że będzie to bezproblemowa i/lub odwracalna operacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Jednak już wszystko wiem, jeśli chce się wydłużyć skok wymagana jest wymiana tłumików na dłuższe. I skracając analogicznie na krótsze. Koszt takiej operacji mały nie jest. W okolicach 250zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 4 Września 2008 Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Jednak już wszystko wiem, jeśli chce się wydłużyć skok wymagana jest wymiana tłumików na dłuższe. I skracając analogicznie na krótsze. Koszt takiej operacji mały nie jest. W okolicach 250zł Na pewno? Przecież bez tych dwóch podkładek skok się zwiększy o te ~2cm. Tłumik działać będzie (niby dlaczego nie miałby ), zwiększy się tylko trochę komora powietrzna. Aż sprawdzę przy następnym rozbieraniu amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Miałem MX Compa. Tydzień przed sprzedażą wyciągnąłem owe podkładki z pod tłumików i zalałem rzadszy olej, osoba która go teraz użytkuje waży ponad 95kg, amortyzator nie jest napompowany mocno, mimo to wykorzystuje cały skok i ma z linijką w ręce 120mm. Oryginalnie miał 105mm, nawet nie wiedziałem, że w nim siedzi taki skok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wastedqba Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Z którego roku to amor? I czy to jest OEM? Bo ja swojego MX PRO LO 2007 chciałem kiedyś przerobić na 120mm i w serwisie Marcoka powiedzieli że raczej niemożliwe. Ponieważ to był OEM nie było do niego części (dłuższe tłumiki). W 2008 roku wyszła dopiero normalna wersja amora i prawie na pewno miała takie same wnętrzności jak ta co ja miałem. Model na 2009 pewnie też jest taki sam. A one mają różne skoki (80/100/120). Niemniej jednak sugeruję się przejść do serwisu i zapytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.