Rudd Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Bar Ends (rogi): Kalloy uno - 127g Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny): Avid SD 5 - 380g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe): Avid FR 5 - 148g Cables: (Pancerze i linki): 150g Cassette: (Kaseta): Shimano XT - 260g Chain: (Lancuch): Shimano XTR CN-7701 - 270g Crankset: (Korby): Shimano LX FC-M582 - 916g Derlr (Front): (Przerzutka przednia): Shimano XT FD-M770 - 154g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna): Sram X-9 - 220g Fork: (Widelec): Manitou R7 Elite Absolute - 1548g Frame: (Rama): Kross level a4 19" - 1755 Grips: (Gripy): Author - 18g Handlebar: (Kierownica): Truvativ Team 31,8 580mm - 150g Headset: (Stery): VP-a41ac - 120g Pedals: (Pedaly) : Crank Brothers Egg Beater C - 298g Seat: (Siodlo): San marco SKN - 250g Seatpost: (Sztyca): Amoeba 317g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy): Z krossa a2 - 19g Shifters: (Manetki): Sram X-0 gripshifts - 175g Skewers: (Zaciski kol): mavic - 113g Spacers: (Podkladki pod mostek): 45mm - 45g Starnut: (Gwiazdka) - 10g Stem: (Mostek): Truvativ Team - 149g Top Cap: (Top cap) 20 Wheel Front: (Kolo przednie): Mavic crossmax sl - 1313 Tire (Front): (Opona przednia): IRC mythos xc II Tube: (Detka): Joe's no flats Wheel Rear: (Kolo tylne): Mavic crossmax sl - 1473 Tire (Rear): (Opona tylna): IRC mythos xc II Tube: (Detka): Joe's no flats SUMA 10398g Fotki: Komin na razie zostaje, bo nie chce później szukać ramy z niską główką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 no ciekawa maszyna.. jak spisuje sie R7 ? prawdę mówią, że nie jest tak sztywny jak poprzednik ? ciekawe jak sie teraz prezentuje.. czekam na fotki :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Nie wiem jak sztywny był poprzednik, bo na nim nie jeździłem. Nowy nie jest może super sztywny, ale na pewno jest sztywniejszy od sid'a - więc nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Chyba mówisz o Sid'zie ze starszych roczników niż 2008. Nowy ma już golenie 32 mm i jest przy tym lżejszy od R7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Coś masz nie tak z wagą kół. Tylne ma u ciebie praktycznie taką samą wagę jak przednie, a różnica powinna wynosić koło 200gram między nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Też mi się to dziwne wydawało, właśnie się zorientowałem że waga tylnego koła to waga przedniego przed drobną korektą. Dzisiaj wrzucę fotki i update rozpiski (parę części jeszcze zważę) Bogus, tak chodziło mi o te starsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Z tego co wiem to też są modele SIDa 28mm na rok 2008. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 19 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Z tego co wiem to są jeszcze przez niedługi okres czasu, a to dlatego, że nowy SID wszedł do sprzedaży w połowie sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Chyba mówisz o Sid'zie ze starszych roczników niż 2008. Nowy ma już golenie 32 mm i jest przy tym lżejszy od R7. R7 jest lżejszy. Zależy od modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Zmień rogi na lżejsze! Sztyca też ciężka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Rogi zmienię na boplighta, smice etc. Sztyca to faktycznie kloc, ale zmienię ją dopiero razem z ramą, bo teraz jest wysunięta do ogranicznika przy długości 400mm i nie chce żeby pękła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 taa sztyca.. aż sie przeraziłem.. przy 19' masakrycznie to wygląda.. jak Ci sie xt spisuje ? też ma taki duży luz roboczy ? sztyca, siodło, zaciski kół, stery i będzie trochę lżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Rudd Ile Ty masz wzrostu? Rama 19 cali, sztyca 400 mm wywalona w kosmos... To jakby ponad 190 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 188:) Te crossmaxy dodały uroku:) Teraz tylko ramka i rogi i bedzie fajowo i ponizej 10:P Zobaczy sie w niedziele jak to smiga:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 20 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Omen, luz jest, ale w niczym to nie przeszkadza i nie jest na tyle duży żeby słyszeć jak przerzutka telepie Koncertownik, dokładnie tak jak pisze Gerus - 188cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Powiedz coś więcej o amortyzatorze. jak się spisuje nowy system absolute? Twoja wersja jest bez aluminiowej rury sterowej? jak ze sztywnością(ile ważysz)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Oczywiście że mój ma rurę z aluminium. Platforma absolute to rewelacja - jednym pokrętłem można zmienić amortyzator z wybierającego wszystko, przez niepompującego na podjazdach, ale wybierającego większe nierówności (świetnie ), do zupełnej blokady. Ważę 73kg i tak jak już wcześniej pisałem - dla mnie jest on wystarczająco sztywny (przynajmniej tak mi się wydaje, niestety nie mam porównania do np. Reby) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 A no tak każde nowe r7 ma aluminiową rurkę. Skąd udało Ci się kupić wersję czarną? Bo ja póki co buszuję ale wszędzie te brzydkie szarawe manitou. Ważyłeś dokładnie tego amorka? Bo rowerycom.pl na allegro podają wagę real 1519(przy 17" ~~1450g). Btw. ta platforma to jest przecież chyba to samo co motion control w RS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Na allegro jakiś czas temu takie były, nawet za dobrą cenę Ważyłem dokładnie - bez cięcia rury ważył 1555g. Nie wiem czy to to samo, bo nie jeździłem na MC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudd Napisano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Kross w tej specyfikacji na pewno przestanie istnieć (nawet jakbym dostał nową ramę w ramach gwary to zostanie zimówką/treningówką ze starymi częściami). Więc ten projekt uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 12 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 A no tak każde nowe r7 ma aluminiową rurkę. Modele 2007 również mają rurę aluminiową przynajmniej platinum, super clickit oraz lockout. Jak było z compami nie wiem, ale wydaje mi się, że też musiały takową posiadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 mój super 80mm z 2006 roku też ma rurę z aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.