Misiek^^ Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Kilka słów komentarza i wstępu: Rower składany był z założenia jako maszyna do startów w wyścigach i za razem jako treningówka. Projekt miał zejść do około 9300g jednak obecnie składam szosę i kasa odpływa w inną stronę... Do 9300 zostało stosunkowo niewiele ale póki co chyba nic tu sie nie zmieni. W planach są jeszcze m.in. sztyca KCNC, Tarcze Accent Blade, podkładka Soul-Kozak jednak tak jak pisałem, zostawiam to na później. Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - Boplight - 4 Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Zefal - 37 Brakes (Front&Rear)): (Hamulec przedni i tylny) - Avid Juicy 7 - 892 Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) - incl. Cables: (Pancerze i linki) - Alligator I-Link - 45 Cassette: (Kaseta) - Shimano XT CS-M770 11-32 - 254 Chain: (Lancuch) - Shimano XTR CN-7701 - 270 Crankset: (Korby) - Truvativ Stylo Team 3.3 w/alu chainring bolts - 881 -Crank Arms: (Ramiona) - Truvativ Stylo - incl. -Bottom Bracket: (Suport) - Truvativ GXP - incl. -Outer Ring: (Blat) - Truvativ - incl. -Middle Ring: (Srednia tarcza) - Shimano XT - incl. -Inner Ring: (Mala tarcza) - Truvativ - incl. -Crank Bolts: (Sruby mocujace tarcze) - A2Z - incl. Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano XTR FD-M953 w/alu bolts - 121 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XTR RD-M960 - 204 Fork: (Widelec) - RockShox Sid Team 07 w/poplock + alligator & starnut - 1392 Frame: (Rama) - Poison e605 2004/5 - 1523 Grips: (Gripy) - Boplight - 36 Handlebar: (Kierownica) - Ritchey WCS Carbon Flat Bar 580mm - 134 Headset: (Stery) - VP-A45AC - 79 Pedals: (Pedaly) - Crank Bros Eggbeater SL - 264 Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR TT - 141 Seatpost: (Sztyca) - Boplight 400mm - 254 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - Noname w/Ti bolt - 13 Shifters: (Manetki) - Shimano XTR SL-M970 w/alu bolts - 212 Skewers: (Zaciski kol) - Bolt-on - 66 Spacers: (Podkladki pod mostek) - Alu 20mm - 12 Starnut: (Gwiazdka) - incl. Stem: (Mostek) - Ritchey WCS 4-Axis 110mm w/custom steel bolts - 125 Tire (Front): (Opona przednia) - Continental Speedking Supersonic 26x2.1 used - 396 Tire (Rear): (Opona tylna) - Continental Speedking Supersonic 26x2.1 used - 399 Top Cap: (Top cap) - Soul-Kozak - 4 Tubes: (Detki) - Maxxis FlyWeight - 187 Wheel Front: (Kolo przednie) - 692 -Hub: (Piasta) - Mack Disc Gold -Rim: (Obrecz) - Mavic XC717d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - Pillar Gold -Rim tape: (Opaska) - Schwalbe Wheel Rear: (Kolo tylne) - 811 -Hub: (Piasta) - Mack Gold -Rim: (Obrecz) - Mavic XC717d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - Pillar Gold -Rim tape: (Opaska) - Schwalbe Suma: 9448g Komentarze mile widziane. http://picasaweb.google.pl/masloxc/Poison - galeria prawie aktualna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Mam kilka pytań. Po primo, jak się sprawuje top cap Kozaka? Po drugie, jak się sprawują piasty Macka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Z Tymi pancerzami i czarną ramą wygląda obłędnie Ale tak czy owak jakoś te aligatory mi nie odpowiadają Nokony ładniejsze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Po primo, jak się sprawuje top cap Kozaka? Heheh ale pytanie moze spytaj jak mu sie sprawuje podkladka pod mostek ? Rower jak już Ci pisałem na gadu wyglada świetnie. Oczywiście zdjęcia nie oddaja pełnego uroku. Aligatory moim zdaniem swietnie komponuja sie z ramą ;)Pozdro i do zobaczenia na maratonach ! Mysle ze cos powalczymy w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Może napisze jak wygląda sprawa piast Po pierwsze - są rewelacyjne! Kręcą się jak to określił roswell (również jeździ z przednim Mack'iem) niczym perpetum mobile. Zapadki działają super i piasta tylna bardzo ładnie i głośno tyka (Dużo głośniej niż DT). Wykonanie oceniam na bdb a nie na celujące bo mają małe plamki na anodzie, ale prawie tego nie widać. Logo grawerowane bardzo ładnie no i waga! Minusem i za razem plusem jest to, że jest je bardzo trudno zdobyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Sprzęt w tej czerni wygląda OBŁĘDNIE Szkoda tylko że kolory pancerzy i piast nie są zbliżopne, ale co zrobić... a nie myślałeś w przyszłości nad zmianą ramy? Na jakiś monokok? Zeszłoby już chyba poniżej 9000g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Kolory w słońcu wyglądają tak samo (no może prawie tak samo), na pewno lampa trochę ten efekt różnicy kolorów wyostrza Co do ramy, jeśli zmienię to raczej nie na karbon bo jest za drogi. Kiedyś myślałem o MaxAri ale tyle się tego namnożyło żę aż strach i dobrze, że tego nie kupiłem. Póki co składam tą szosę i jakoś ciężko mi to idzie ale jak tylko wyjdę na prostą finansowo tzn trafi się parę zleceń to myślę nad Sunnem Prim Dzięki za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Piękny sprzęt - uwielbiam rowery w czerni. Do kanonu piękna brakuje moim zdaniem tylko amorka w kontrastujacym kolorze (wyrazilem już kiedyś swoje zdanie na temat twojej Reby ) Waga godna pozazdroszczenia - mając sporo części takich jak Ty zachodzę w głowę jak udało Ci sie urwać tyle gramów Też zastanawiam się nad Sunn'em Prim lub trekiem 8900. W sferze marzeń zostaje Prim Ti... Pozdrawiam właściciela i życzę wielu bezawaryjnie przejechanym km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Super rowerek. Wygląda obłędnie a waży wystarczająco mało Sid daje radę z tym E605, ale Rebka razem z złotymi bajerami by tutaj fajnie kontrastowała. Spróbuj przełożyć, albo postawić obok Sida ten swój poczciwy amorek - kiedy będzie ci się nudziło Co do Maxi Ari to ja dalej o niej marzę, jednak nie jest to Level jeżeli chodzi o popularność, a parametry carbonu są bardziej ciekawe od superlight alu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Poisonek dostał nowe gumy Geax Mezcal, pierwsze testy w sobotę na Cyklokarpatach Do projektu ich nie dodaję, bo Speedkingi nadal w użyciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poisonek Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Przepraszam za OT, ale z racji mojego nick`u... Dementuję Nie dostałem żadnych nowych gum!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.