pogromca0szos Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Bar Ends: Kalloy - 115g Brake (Front): Juicy Carbon - 297g Brake (Rear): Juicy Carbon - 318g Cables: Clarks + BBB - 80g Cassette: Shimano XTR - 238g Chain: Shimano Deore - 278g ---> Shimano XTR Crankset: Shimano LX 08' - 908g Derailleur (Front): Shimano LX - 171g Derailleur (Rear): Shimano XT Shadow SGS - 225g Fork: Manitou Skareb Elite - 1500g Frame: Diamondback Vertec SL Team - 1428g Grips: No Name - 50g Handlebar: Truvativ Team 31,8 - 152g Headset: Pro - 120g Pedals: Shimano M540 - 358g Rotors: Avid 160/160 - 250g Seat: Author Ergo-Gel - 500g ---> ??? Seatpost: BBB 400mm - 268g Seatpost clamp: Pro - 22g Skewers: a2z cr-mo - 108g Shifters: Shimano LX - 253g Stem: Truvativ Team - 148g Tire (Front): Schwalbe Racing Ralph - 480g Tire (Rear): Schwalbe Racing Ralph - 477g Tubes: Kenda Light - 229 Wheel Front: Kibix WMX + Dt Champion + Author - 903g Wheel Rear: Dt 4,1D + Dt Comp + Xero - 1067g Całość : 10943g dodatki Bottle Cage: Author - 59g Całość : 11002g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Wszystko cacy tylko te siodło wygląda jak doczepione od czołgu Fajna maszyna niebawem dodam do rankingu. Mógłbyś napisać jak sprawują się hample ? Modulacja siła porównanie do innego modelu(oczywiście o ile używałeś innych) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogromca0szos Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Juicy carbon to jedyne hydrauliki na jakich jeździłem. Znajomi mówią że można porównać z XTR Może kolega gerus się wypowie, on będzie miał porównanie, a jeździł kilka razy na moim biku i zna te hamulce. Przy masie ciała 65kg jednym palcem mogę spokojnie operować klamkami, aczkolwiek na 2 palce mi jakoś wygodniej, przyzwyczaiłem się tak. Siła jak dla mnie zdecydowanie wystarczająca, modulacja - rewelacja, po prostu boska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Rogi na Smica, Ritchey WCS, Boplight etc. -55g Koła aż prosiłyby się o zmianę. Poza tym zaciski piast na Dartmoor, Mounty etc. -44g Siodełko SLR XP, XC, Decathlon, Velo carbon etc. -320g. Gripy na Authora, Accenta etc. -30g. Niski koszt a rower już by ważył 11xxx gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Przede wszystkim to opony i siodlo. Na wymianie opon poczujesz roznice. Potem chwyty i kaseta. Kola i amortyzator oczywiscie ale tutaj juz wiekszy koszt. Jak to wymienisz to bedzie lekki rowerek ale.... poprostu smigaj! O to przeciez chodzi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogromca0szos Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Gripów, rogów, zacisków jak na razie nie chcę wymieniać, bo to da grosze. Opony i siodło to mój priorytet. Co do siodła nie szukam jakiejś mega deski, spodenki z wkładką mam, aczkolwiek jeszcze w nich nie jeździłem. Gumy ze stajni schwalbe wydają się ciekawe. Kolega śmiga na NN 1,8 i są fajne. O RR 08' też są niezłe opinie. Może ktoś coś doradzi ? Kasy mi jeszcze trochę zostało i myślę, że do końca tego sezonu wszystko będzie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogromca0szos Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Zakupiłem upragnione opony. Teraz rozpiska wygląda następująco (proszę moderatora o aktualizację pierwszego postu): Oto lista części wraz z masą poszczególnych podzespołów: Bar Ends: Kalloy - 115g Bottle Cage: Author - 59g Brake (Front): Juicy Carbon - 297g Brake (Rear): Juicy Carbon - 318g Cables: Clarks + BBB - 80g Cassette: Shimano Deore - 362g ---> Shimano XT Chain: Shimano Deore - 278g ---> Shimano XTR Crankset: Shimano LX 08' - 908g Derailleur (Front): Shimano LX - 171g Derailleur (Rear): Shimano XT Shadow SGS - 225g Fork: Marzocchi Mx Pro - 2150g ---> Reba Race/Team Frame: Diamondback Vertec SL Team - 1428g Grips: No Name - 50g Handlebar: Truvativ Team 31,8 - 152g Headset: Pro - 120g Pedals: Shimano M540 - 358g Rotors: Avid 160/160 - 250g Seat: Author Ergo-Gel - 500g ---> ??? Seatpost: BBB 400mm - 268g Seatpost clamp: Pro - 22g Skewers: a2z cr-mo - 108g Shifters: Shimano LX - 253g Stem: Truvativ Team - 148g Tire (Front): Schwalbe Racing Ralph - 480g Tire (Rear): Schwalbe Racing Ralph - 477g Tubes: Kenda Light - 229 Wheel Front: Kibix WMX + Dt Champion + Author - 903g Wheel Rear: Dt 4,1D + Dt Comp + Xero - 1067g Całość : 11776g W planach mam również czerwone śruby, no i zaciski będą inne niż na foto. Następne do odstrzału siodło Będę polował na jakiegoś slr'a w przystępnej cenie. Oto jeszcze najnowsze fotki, rowerek nieco brudny, ale kolarstwo górskie nie jest raczej czystą dyscypliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Sztyca 27.2mm? Rowerek świetny, chociaż siodło faktycznie do odstrzału Oponki - dobry wybór , różnica musiała byc kolosalna {u mnie po przejsciu z 550g opon na nowe rr też był szok } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogromca0szos Napisano 11 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Tak, 27,2mm. Rowerek mi się bardzo podoba, chcę jeszcze dać czerwone śruby do korby i manetek, rogów etc. No i siodło, jakąś deseczkę, ale raczej w klasycznym, czarnym kolorze. Przy zmianie kół też chcę dać czerwone nyple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Piekne fotki Piotrek:) Na tych fotkach widac dopiero jak fajnie rowerek wyglada. Czerwien mu duzo doda. Wymien chwyty na te co ja mam Accenta i 30g mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 14 Kwietnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Fajny rowerek. Tak jak moi poprzednicy piszą, tanim kosztem można zejść sporo z masy roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogromca0szos Napisano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Jak na razie doszła Kaseta XTR, oraz Manitou Scareb zamiast mojego marzoka. Dalej poleci siodło, może na wakacje koła ? Kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Tą ramę kupiłeś w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogromca0szos Napisano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Rower na niej był kupiony w USA, ja odkupiłem od niego samą ramę. A co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 31 Maja 2008 Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Wybacz ,że tak w Twoim temacie ale może też Ci się przyda. Ile mniej więcej zyskamy na wymianie śrub wszędzie gdzie to możliwe [np.: na czerwone; mostek Ti reszta alu] i ile orientacyjnie nas to będzie kosztowało? Nie jeden na forum już dokonywał tego zabiegu więc pewnie może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pogromca0szos Napisano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Pewnie do 50g, zależy czy damy śruby ti do tarcz itd. Gdyby zmieniać dosłownie wszystko (śruba na której obraca się tylnia przerzutka, nakretka kasety itd) zysk może i wyniósłby koło 100g, ale cena takiego zestawu wyniosłaby z 300zł. Same alu +ti do mostka to ok. 30-40zł za alu (+30zł do korby) i zależności od ilości śrub w mostku +- 10zł za każdą śrubę ti. Alu będę zakładał, ale ti nie mam zamiaru, gra nie warta świeczki. Alu też nie chcę zejść na wadze, ale chcę upiększyć bika ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Okolo 120-150 gram. Koszt spory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Głównie mi zależy na śrubach Ti w mostku, alu w korbie, alu od przedniej przerzutki i może jeszcze kilka by się znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi