omen Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 (edytowane) Brake (Front): (Hamulec przedni + klamkomanetka) Shimano Lx Dc 438g Brake (Rear): (Hamulec tylny + klamkomanetka) Shimano Lx DC 463g Cables: (Pancerze + linki) Clarks 143g Cassette: (Kaseta) Lx - 372g Chain: (Lancuch) XTR- 267 Crankset: (Korby) Lx â??07 915g 2 (alu bolts) Derlr (Front): (Przerzutka przednia) XT â??08 148g (2 alu bolts) Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Lx â??07 292g (1 alu bolt) Fork: (Widelec) Author 1224g Frame: (Rama) Kross Level A6 '07 1650gr bez piwotów Grips: (Gripy) Boplight 46g Handlebar: (Kierownica) Tioga Taskforce XC 131g Headset: (Stery) Crane Creek wliczone w wagę ramy. Pedals: (Pedaly) Exustar PM25 283g Seat: (Siodlo) Kelly's Kbix Ti 249g Seatpost: (Sztyca) Boplight 400mm 215g (2 alu bolts) Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) no name 22g Skewers: (Zaciski kol) BBB imbus- 66g Stem: (Mostek) Boplight 120mm`07- 122g (2 alu bolts) Tire (Front): (Opona przednia) Continental SportCintact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Tire (Rear): (Opona tylna) Continental SportContact 432g / Schwalbe Nobby Nic 1.8 422g Wheel Front: (Kolo przednie) Alex Rims Ace 18 + szprychy CNspoke + Shimano Lx '07 947g Wheel Rear: (Kolo tylne) Alex Rims Ace 18 + szprychy CNspoke + shimano Lx '07 1153g Bar Ends: (Rogi) Boplight 53g ( 2 alu bolts ) Rotors: Shimano Lx 363g Tubes: Michelin 203g Hub: Michelin 30g Wynik 10.639 na oponach terenowych, oraz 10.650 na szosowych. Tak wygląda rozpiska po paru zmianach.. Rower w tej chwili na szosowych oponach.. jutro/pojutrze przyjdą Schwalbe Nobby Nic 1.8 wtedy je zważe i zmienie rozpiskę.. na razie chyba koniec zmian, chociaż może jeszcze siodło i pedały na jakieś ubijaki ale zobacze jak będą wyglądać moje finanse.. niestety upragnione 10.5kg jeszcze troche daleko.. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Lookas 46 aktualizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Super rower! Bez zbędnych wydatków 11kg na tarczach. Zazdroszczę roweru. Może z czasem mój też będzie taki lekki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 9 Marca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Fajny rowerek. Jak się jeździ w XC bez amorka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 beż żadnych problemów bez amorka, 3 maratony na pewno na nim pojadę. Wprawdzie czasami trudno szybko skręcić ale nie jest tak źle jak to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Całkiem nieźle, tylko zapytam tak z czystej ciekawości. Nie myślałeś nad karbonowym widelcem? Owszem, swoje kosztuje, ale niewątpliwie zyskał byś na komforcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 myślałem, ale na razie mam jeszcze inne wydatki typu opony, licznik pulsometr itd. Może na przyszły sezon.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Robert ma rację. Karbonowy widelec tłumiłby drgania i dodatkowo byłby wypasionym smaczkiem wizualnym . Ogólnie bardzo ciekawy rowerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Mi się rower nie podoba. Kolejny stuningowany A6 wg schematu + zastąpienie Tory sztywnymi widłami. Z jednej strony na +, ale zdolności terenowych i wygody w terenie ten rowerek nie ma. Pedals: (Pedaly) Shimano 520 427g - wazone ?? bo przez forum przewalały się już wagi 520 {375/378g} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Nie kolejny stuningowany, tylko ramę kupiłem osobno i rower był budowany od podstaw.. Sztywne widły to szczególnie pod wyścigi xc i jazde na szosie, amor już nie długo też będzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Fajnie Adik, że masz własnie zdanie, ale po co odrazu tak napradać i wyciągać pochopne wnioski ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Gratki omen :] tylko jakoś brakuje amorka ;P jakiś SID albo Reba :] Za ile wyrwałeś korbę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 za 290 z montażem już dawnoo temu.. a amor to tajemnica :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 A ramka taka jakby nie za mała? Ile dałeś za sztywniaka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 ramka taka akurat :] ale jak jadę na niej to ludzie sie dziwnie patrzą. sztywniak 80zł z przesyłką.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Bo troche dziwnie to wygląda Aha spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 9 Marca 2008 Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 pasował by jakiś biały sztuciec jaki to rozmiar ramy?? bo całkiem ciekawa geo wyszła... tzn masz bardzo nisko przód... ale to już kwestia własnych preferencji;) a rowerek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 9 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 będzie biały sztuciec na pewno.. chociaż to już powoli oklepane sie robi.. rama to 17 cali.. rowerek bardzo ładnie teraz podjeżdża.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 25 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) no name 57gSkewers: (Zaciski kol) Shimano Xt- 133g Nowy zacisk sztycy no name 22gramy Zaciski kół BBB na imbus 66gram bez podkałdek i sprężynek Nowa waga roweru to 11.200gram :] foty w weekend. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 zmiana Top Capa z no name 32g na Boplight 16g bez szyszki. Szyszka została stara. nowa waga 11.184gram. :] To nie koniec zmian w najbliższym czasie będę atakował 10 z przodu. m.in alu śruby oraz opony. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Omen masz takiego top capa -> http://allegro.pl/item325020609_korek_do_w...n_boplight.html Nigdzie nie mogłem znaleźć wagi, pisałem do przedawcy ale nie odpisał... Chciałem go kupić, ale jeśli waży 16g bez szyszki to zostane przy swoim Atakuj, atakuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 26 Marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 no takiego.. jutro go konkretnie zważę, ale z tego co pamiętam to było właśnie 16g z śruba :] stalową :/ a śrubki już zamówione, całe 18 sztuk xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 26 Marca 2008 Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Daj znać jak zważysz dokładniej. Też właśnie szykuje kasę na śrubki ALU, ale nie na 18 sztuk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Wax korek boplighta bez szyszki z stalową śruba waży dokłądnie 16 gram. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 moja sztyca, bez przerobek wazy ok 265g, wymiana 2 srubek straciles 50g? rama 1650 - stery = 1550g? moja przy 19" blisko 1800 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 sztycy szukałem jak najlżejszej.. było 10 wiec było w czym wybierać.. rama też jakaś trefna i bez piwotów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi