rendzik Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 Brake (Front): (Hamulec przedni) - Avid SD 7 2001 176g Brake (Rear): (Hamulec tylny) -Avid SD 7 2001 173g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) - Avid FR 5 150g Cables: (Pancerze i linki) 142g Cassette: (Kaseta) - Deore XT 264g Chain: (Lancuch) - HG 53 275g Crankset: (Korby) 847g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Deore XT m761 165g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Sram 9.0 SL 215g Fork: (Widelec) Boomber Z4 FlyLight with Starnut 1351g Frame: (Rama) KOBA RaceTool 17 1290g Grips: (Gripy) - Owijka 15g Handlebar: (Kierownica) - Ritchey Pro 140g 140g Headset: (Stery) Tioga ANN-1 with Top Cap 101g Pedals: (Pedaly) - CrankBrothers Egg C 298g Seat: (Siodlo)- Tioga Mc Lite 183g Seatpost: (Sztyca) - Koba 245g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) -Hasa Tuned 21g Shifters: (Manetki) - Sram 7.0 Shorty with cable 171g Skewers: (Zaciski kol)- "super Lekkie" 65g 65g Spacers: (Podkladki pod mostek) - no name 6g Stem: (Mostek) - Tioga O Bone 110mm 129g Tire (Front): (Opona przednia)-MAXXIS Larsen TT 1,9 used: 391g Tire (Rear): (Opona tylna)- IRC Mythos XC 1,95 used: 471g Tubes: (Detki)- MAXXIS Fly Light 218g Wheel Front: (Kolo przednie) 625g Hub: (Piasta) - Boplight RACE Rim: (Obrecz)- Sun Rims UFO H32 Spokes: (Szprychy) - Rithchey WCS 1,8-1,5-1,8 Nipples: (Nyple) - Alu no name Rim tape: (Opaska)- izolacja Wheel Rear: (Kolo tylne) 788g Hub: (Piasta) -DT 240's ? Rim: (Obrecz)- Sun Rims UFO H32 ? Spokes: (Szprychy) -DT Revo with Niples ? Rim tape: (Opaska) - izolacja ? SUMA 8913g [glow=green][/glow] Klamki i ten zacisk hand made ;-) zmiany polegały jeszcze na usunieciu korków z kiery ..zmiana wagi głowie spowodowana dokładym zwazeniem wiekszości komponetów/.. Doszły Nowe szprychy i nyple
Blue Napisano 25 Sierpnia 2007 Napisano 25 Sierpnia 2007 Kurna...zmieniają te rowery jak rękawiczki ;d.
rendzik Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Napisano 26 Sierpnia 2007 Nie sprostał moim możliwościom, ale Udało sie Wygrać na mim Głuszyce w M1 to był karbon więc łatwo się domyślic co sie stało..
YOGI Napisano 3 Października 2007 Napisano 3 Października 2007 Świetny bombowiec Uderza podobieństwo SID'a 2008 do tego modelu. Ile waży?
rendzik Napisano 3 Października 2007 Autor Napisano 3 Października 2007 Heh no niewiem Ale mam nadzieje ze ze sztywnością sida nie ma nic wspolnego.. Bo jak dlamnie świetny a waga jak na Bommbera chyba bardzo dobra 1550-1600 gram Już niedługo zapodam zdjątka w zestawieniu na ok 9,5 kg :-)
Misiek^^ Napisano 4 Października 2007 Napisano 4 Października 2007 na fotkach w sygnaturce widze jakieś złote pancerze... I chyba nie są to nokony What is this ?
rendzik Napisano 4 Października 2007 Autor Napisano 4 Października 2007 Nie nie ale wygladają naprawde spoko tak samo jak i działają.. pancerze Promax 5 zł za metr i chyba wagowo lepiej od sh*tmano Ale tego nie mogę potwierdzic Ps. na zdjeciu w sygnaturce juz ok 9,7 kg ale jak pyjdzie siodło wtedy napisze co się zmieniło i nowe foto
Misiek^^ Napisano 4 Października 2007 Napisano 4 Października 2007 Gdzie dostane te pancerze ? w Rzeszowie nie ma i na Allegro też
rendzik Napisano 4 Października 2007 Autor Napisano 4 Października 2007 U mnie w rowerowym były chyba jednya rzecz jaką tam kupuje :-)
Ombre Napisano 5 Października 2007 Napisano 5 Października 2007 Masz moze fotke co sie stalo dokladniej z Trekiem? w ktorym miejscu puscil itp.? A tak apropo topicu kozacki rowerek
rendzik Napisano 5 Października 2007 Autor Napisano 5 Października 2007 Masz linka do Albumu 2 ostatnie foty pokazują cio sie stało http://zezek1990.fotosik.pl/albumy/234262.html A pękł na maratonie w Głuszycy nawet nie wiem wiedy, poprostu następnego dnia gdy zaczałem myć rower nagle poł osiedla usłyszało głośne O KU**A!! KOBA No to tak zmiany kosmetyczne ale zawsze ;-) Wywaliłem zaślepki od wentylów w amorku, oraz koszyczek na bidon(na razie się nie ścigam a tak do treningów to można z bukłaka korzystać) Przyciąłem kiere wywaliłem rogi wraz z zaślepkami.. Do pudełka także poszły ekraniki od manetek.. No i zamiana kilku pancerzy na Promoax „nokon jednak nie wiem czy to coś pomogło z wagą.. ale ładne” Dziś przyszedł najważniejszy element tz. Siodełko Tioga Mc Lite Myślałem że wiecej będzie zysku no ale jednak poprzednie siodło nie było aż tak ciężkie jak myślałem.. Końcowy Efekt: Niestety waga zatrzymała się aż na 9,6 kg .. Ale nie poddaje się..... No i właśnie może jakieś małe wskazówki Ale dość „tanie” co tu zmienić... ?? ps. poza ogumieniem i dętkami
Fifi Napisano 5 Października 2007 Napisano 5 Października 2007 Zmień zacisk sztycy na taki imbusowy to zaoszczędzisz ~30g
rendzik Napisano 5 Października 2007 Autor Napisano 5 Października 2007 Tak tak o tym to właśnie pamietam, już niedługo :-)
Misiek^^ Napisano 6 Października 2007 Napisano 6 Października 2007 kupiłeś najgorsze siodło świata miałem Jeśli kupiłeś używkę to pokaż fotki bo może to moje byłe
rendzik Napisano 7 Października 2007 Autor Napisano 7 Października 2007 najgorsze czemu ? jeżdziłęm na gorszym np Gipiemme Prima titanim ;-) to wcale takie złe nie jest dziś 140 km zrobiłem no i zyje Ha no i zacisk sztycy troszke mnie to pracy kosztowało jakieś 1,5 godziny No ale zadowolny z siebie jestem.. chetnie bym to zważył ale nie mam na czym
Yah0o_121 Napisano 7 Października 2007 Napisano 7 Października 2007 Ja bym jeszcze wypolerował na błysk i byłoby super Na Light-Bike są projekty takich zacisków.
rendzik Napisano 7 Października 2007 Autor Napisano 7 Października 2007 No nie wiem Bo ogolnie cały rowerek mam matowy, chyba tylko go podrównam i tak zostawie bo wcale sie tak w Realu źle nie prezentuje...
rendzik Napisano 13 Października 2007 Autor Napisano 13 Października 2007 Kurcze coś sie boję ze waga mnie oszukuje a nie mam specjalistycznej do wazenia.. Pomogł by ktoś mi zrobic rozpiske wagi poszczególnych elementów.. Dla niektórych to pewnie zaden problem bo znają wagi na pamieć.. ? dla pomocy Podam ze ramka wazy 1280gr (chyba bez piwotów), Amor Ok 1550gr, Sztyca w 250-240 gramach się mieści.. Kiera Ritcheya wg napisu 140gr ale byłą dziabnieta ok 2,5 cm wec pewnie ok 130gr Siodło 180gr A dalej nie wiem .. w rozpisce monżna by pominac oponki i dętki Ale jak coś do dopisze LARSEN TT 1,9zwijka Michelin Ultralight, tył Irc Mythos XC 1,9 i dętka Geaxa ale jaka? no najgorsze Nie mam pojecia co za szprychy i nyple.. Byłbym bardzo wdzieczny za pomoc w wykonaniu rozpiski
Mathieo Napisano 13 Października 2007 Napisano 13 Października 2007 jak czytam to zauważyłem że rendzik zmienia ramy jak rękawiczki:P najpierw scott później trek teraz nieznana KOBa
rendzik Napisano 13 Października 2007 Autor Napisano 13 Października 2007 "scott" zaczął sie już sypać wieć szybko na handel(w całości) Trekiem sie nacieszyłem 2 tygodnie i na po maratonie w Głuszycy zaczął pekać... No a Koba to takie "brzydkie kaczątko"... Ale super sie na niej Smiga ;-) ps.. no i ja pomoże ktoś z ta rozpiską :turned:
omen Napisano 13 Października 2007 Napisano 13 Października 2007 dętki Geaxa z tytanowym ( Geax titanium ) zaworem:] waga oscyluje wokół 120gr mam dwie jedna 118gr a druga 121gr.:] jestem z nich bardzo zadowolony:] z tego co widzę, to ciężko je dostać ostatnio wiec jakby co to służę pomocą bo mam dostęp do znacznej ilość tej dętki.:]
DOMAN Napisano 14 Października 2007 Napisano 14 Października 2007 Ja wiem czy taki brzydkie kaczątko ta koba ... bardzo mi się ta rama podoba. kolor, geometria, ogólnie wszystko i przy okazji ma fajną wagę i raczej nic nie wskazuje na to żeby sie posypała.
rendzik Napisano 14 Października 2007 Autor Napisano 14 Października 2007 Nie wszyscy podzielają twoją opinie, zwłaszcza jesli chodzi o cały rower... Ale mi tam sie nawet podoba zwłaszcza w słoncu ramka pieknie wygląda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.