Maki Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Jakie proponujecie dla mnie oponki do 60zł/szt. Jeżdżę główny leśne i polne ścieżki (85%), a i asfaltu(15%) nie zabraknie ale to w mniejszości. Trasy jakie pokonuje są dosyć piaszczyste. Nie ukrywam iż zależy na wadze dlatego za tę kasę można już mieć opony które ważą po 550g. Dlatego opony jakie bym chciał kupić nie powinny ważyć więcej niż 570g. Nie jest koniecznością by była bez drutówka, może być i drutówka. Kolejną ważną cechą jest to by wytrzymała co najmniej te 4tys. km. Nie chce opon typu semi slick. A co do szerokości to najlepiej by była 1,95 lecz jak nie będziecie mogli dobrać opony o takim rozmiarze to może być te 2,0 czy max 2,1 ale raczej bym skłaniał się ku 1,95. Chyba wszystkie cechy wymieniłem jakie powinna mieć opona, jeśli coś zgubiłem to pytajcie.
Adik Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Kenda Karma? Za 40 zł, ładna waga i dobra przyczepnosc w lesie jak i na aswalcie.....
Maki Napisano 3 Maja 2007 Autor Napisano 3 Maja 2007 chodzi ci o tę: http://allegro.pl/item187400714_opona_kend...hit_cenowy.html
Adik Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Oczywiscie że tak Opona nie ma aż tak dużych oporów toczenia a można z nią smiało szalec w terenie i ma przyczepnośc podczas hamowania..... Jak za 40 zł to najlepsza opona terenowa z wagą mniejszą od 600 gr.... {moim zdaniem} pozatym dwie będą cię kosztować 80zł a nie 120 zł
lukas_t1 Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 dokładnie tak jak mówi Adik kenda karma rządzi, rewelacyjna cena do wagi przy stosunkowo normalnym biezniku ewentualnie może byc jeszcze kenda crosscountry (cieższa ale tańsza i bardziej wytrzymała)
Tooreck Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 też polece kende karma- używam jej na przednim kole - dodam tylko że mimo że jest ona szerokości 2.0 to w rzeczywistości jest sporo szersza od wielu opon 2.1 czy 2.2, przejechane ma 1100 km w 80% asfaltem - bieżnik wygląda prawie jak nowy, aczkolwiek zbyt wiele "mięsa" to ta opona nie ma
Ptaszek Napisano 11 Maja 2007 Napisano 11 Maja 2007 Może Panaracer Fire XC Pro ?? fajna oponka do XC ale nie sprawdza sie w błocie na suchym i wilgotnym terenie tak ale nie w błocie .
tranceaddict Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Możecie coś napisać o przyczepności tej Karmy na mokrej powierzchni? Aktualnie posiadam Kenda kinetics i jest to kompletny szajs, trochę deszczu spadnie i na zakrętach wpada w poślizg...
Myself Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Ciut mniejszy rozmiar ale za to sporo mniejsza waga. No i zbiera pozytywne opinie... http://allegro.pl/item192178466_tanio_opon...0_kev_nowa.html Ciut droższe Maxxis Larsen TT... Pełno już tego było na forum. Zajrzyj do testów Pzdr.
Adik Napisano 12 Maja 2007 Napisano 12 Maja 2007 Na bardzo mokrej nawierzchni Kenda Karma troszkę boksuje {u mnie jako napedówka} no ale na suchych i lekko mokrych trasach spisuje się bardzo dobrze {nie dało się przejechac przez śliskie, pokryte mchem kamienie w rzece- ale tego żadna opona nie da rady }
Xsystoff Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 IRC Mythos XC, pierwsza wersja, 1.95 szerokosc, drut. Waga 570g tył i 580g przod. Genialna opona i za ta cene bezkonkurencyjna.
Autor Napisano 13 Maja 2007 Napisano 13 Maja 2007 Ja polecam Kende Karme mam ją i sprawuje sie świetnie ma małe opory i jest lekka. Zdjęcie w sygnaturze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.