Marix Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam Skoro mamy cały dział, do dyspozycji to proponuje podzielić nasze sprawy na tematy regionalne Cięzko sie umawiać na jazdy itd w jednym temacie gdzie jest częstochowa i bielsko Dlatego napisze tutaj jeszcze raz. mam w tym roku 5000 km, 2,5 k przez wakacje. rekord 300 km 11 h 17 min na prostej lubie avs ~ 30. lubie asfalt, ale troche terenu nie zaszkodzi Rozważę każdą propozycje jazdy ku ścisłości chcąc stworzyć chrakterystyke obszaru, którego dotyczy ten temat podaje miejscowości będące mniej więcej na linii granicznej Cieszyn - Zwardoń - Żywiec - Kęty (wiem, że to już małopolska, ale dalej podbeskidzie) - Oświęcim - Pszczyna no i jak ktoś się nie boi dojazdów to cała reszta również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel_1990 Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Ja jestem Daniel ze słotwiny (to koło szczyrku)jeżdzę freeride. uwielbiam góry. do lasu mam 150m a na skrzyczne 2 km. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Road_King Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam Skoro mamy cały dział, do dyspozycji to proponuje podzielić nasze sprawy na tematy regionalne Cięzko sie umawiać na jazdy itd w jednym temacie gdzie jest częstochowa i bielsko Dlatego napisze tutaj jeszcze raz. mam w tym roku 5000 km, 2,5 k przez wakacje. rekord 300 km 11 h 17 min na prostej lubie avs ~ 30. lubie asfalt, ale troche terenu nie zaszkodzi Rozważę każdą propozycje jazdy ku ścisłości chcąc stworzyć chrakterystyke obszaru, którego dotyczy ten temat podaje miejscowości będące mniej więcej na linii granicznej Cieszyn - Zwardoń - Żywiec - Kęty (wiem, że to już małopolska, ale dalej podbeskidzie) - Oświęcim - Pszczyna no i jak ktoś się nie boi dojazdów to cała reszta również cze, no moze mam ze 20km do goczałkowic , ale w odpowiedzi na Twojego maila pisze o trasce Szczyrk -Zakopane. Niestety wszystko co wiem to tyle ile wyczytałem w Gazecie Wyborczej: cyt"Wycieczkę można rozpocząć w każdym innym miejscu naszego regionu np. w Wiśle, Ustroniu czy Bielsku-Białej. Miastem gdzie drogi się zbiegają jest Żywiec, skąd przez Jeleśnię jedziemy do granicy ze Słowacją w Korbielowie. Na trasie przez Słowację mijamy Oravską Polhorę, Bobrov, Lipnice. Słowacki odcinek szlaku po przejechaniu ok. 25 km kończy się na przejściu granicznym w Winarczykówce. Dalej jedziemy przez Lipnicą Wielką, Jabłonkę, Czarny Dunajec, Chochołów. Szlak kończy się na Kempingu Pod Krokwią po przejechaniu 125 km." Nie wiem jak z oznaczeniami i miałem nadzieję, że ktoś kto mieszka bliżej Szczyrku będzie mófgł powiedzieć cos więcej,kadra narciarzy zrobiłą na rowerach tą trase w 5,5 godziny z przystankami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 4 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Września 2006 lol Jechałem tą trasą rok temu w październiku. tyle że nie wiem jak dokladnie prowadzila ta Twoja trasa, choć nie widze sensownego dojazdu do żywca z bb, co wiecej droga głowna jest fatalna. potem pojechalem na korbielow, przejscie graniczne, potem słowacja, potem chochołów i główną do zakopca. wyszło 130 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Nie... mnie tu nie moze zabraknac przeciez jestem rodowitym bielszczaninem Pozdro dla Górali ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 8 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Widziałem wczoraj dwóch śmigaczy rowerowych. minąłem ich w bb dwukrotnie najpierw widziałem ich na bystrzańskiej, na przejezdzie przez światla, a potem w drodze powrotnej z lotniska. może to był ktoś z Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Marix ja czesto jezdze przez lotnisko bo jade tamtedy w gory wiesz tam na wapienice i przez las na debowiec potem dlaej w gory moze sie kiedys mijalismy tam ale nie wiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trroy Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 To i ja się dopisze. Na razie nie mam stałki w domu ale to się powinno zmienić w ciągu miesiąca lub dwóch. Aha szosa jest nudna tylko góry. Beskidy są the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bebok_mg Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Euroregion beskidy rulez teraz mieszkam 200 km od biela, ale jeszcze wrócę panowie, wrócę!!! ujeżdżany najczęściej rejon- to rejon rzeki Soły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 jestem nowym nabytkiem tego forum wiec jak cos namieszam to wyrozumialosci podpisuje sie pod beskidami - cieszyn jezdze od tego roku,wiec duzo to nie pokaze na biku na razie, ale sa checi .. szukam kontaktu z bikerami wzglednie okolicznymi i przy okazji kogos co podsunie pomysl drogi Cieszyn-Skrzyczne. jak najlepiej? aga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witam gorąco ja zawsze chętny do jazdy mimo ze az tak blisko siebie nie mieszkamy dojazd na skrzyczne ktory przychodzi mi do głowy to niestety drogą do ustronia ktora strasznie zakorkowana, potem sciezka rowerowa "w góre wisły", do wisły. następnie wisła malinka, salmopol i górami na skrzyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 no bezposrednio to tak. i masz na mysli przejazd przez malinowska skale z salmopolu?? jechalam tam juz w tym roku (z tym ze start byl z wisly malinki) ale skonczylo sie na malinowskiej skale ze wzgledu na deszcz a jest jakis lajtowy zjazd bezposrednio do szczyrku ze skrzycznego? kurde..ale polaczenia pkp szczyrk-cieszyn nie ma.... :\ a! i jak wyglada ten odcinek z malinowskiej na skrzyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 15 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2006 szczerze to nie wiem, wiem że jest lajtowy zjazd i wjazd jest od Lipowej (zupelnie na drugą strone sie zjeżdża, w strone żywca) absolutnie nie zjeżdżaj do centrum szczyrku, to jest dla kolesi na DH, masakra tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Bry, nowy jestem Jutro wybieram sie na Szyndzielnie... ale zeby nie bylo za latwo to chce wyrobic w ok. 1h. Mam nadzieje, ze wroce w 1 kawalku Zyczcie mi szczescia... jak wroce mozecie liczyc na relacje:) Pozdro, Shadow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 szczerze to nie wiem, wiem że jest lajtowy zjazd i wjazd jest od Lipowej (zupelnie na drugą strone sie zjeżdża, w strone żywca) absolutnie nie zjeżdżaj do centrum szczyrku, to jest dla kolesi na DH, masakra tam jest dzieki za ostrzezenie a jak ty bys jechal do Zywca z Cieszyna? jakos glowna droga nie jest szczesliwa perspektywa :/ chociaz mysle ze lepiej bedzie wyjechac od salmopolu a zjechac tam na druga strone.... po dojezdzie do zywca bede padnieta :025: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 17 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2006 tez tak mysle, mozesz wjechac z salmopolu potem zjechac do lipowej, a powrót do cieszyna to cięzka sprawa, albo do koniakowa i na kubalonke, potem z ustronia do cieszyna wiesz którą drogą... (tą 2 pasmową oczywiscie). Jechałem kiedyś do cieszyna drogą totalnie boczną, bo istnieje taka, ale nie mówie nikomu o tym bo wyszło z bielska do cioeszyna 55 km :lol: w każdym razie da sie jechac caly czas bocznymi do skoczowa, a potem caly czas bocznymi do cieszyna (caly czas po prawej stronie głównych dróg) jakby ktoś byl zainteresowany to spojrze na mape i przypomne sobie miejscowości przelotowe Shadow265, widze ze ktos w moim wieku mialem tez jechac dzisiaj na szyndzielnie ale jestem chory, jednak dzis juz mi ciut lepiej ale wole zeby tak zostało Dużo jeździsz? moze sie kiedys gdzieś przejedziemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 tez tak mysle, mozesz wjechac z salmopolu potem zjechac do lipowej, a powrót do cieszyna to cięzka sprawa, albo do koniakowa i na kubalonke, potem z ustronia do cieszyna wiesz którą drogą... (tą 2 pasmową oczywiscie). Jechałem kiedyś do cieszyna drogą totalnie boczną, bo istnieje taka, ale nie mówie nikomu o tym bo wyszło z bielska do cioeszyna 55 km :lol: w każdym razie da sie jechac caly czas bocznymi do skoczowa, a potem caly czas bocznymi do cieszyna (caly czas po prawej stronie głównych dróg) jakby ktoś byl zainteresowany to spojrze na mape i przypomne sobie miejscowości przelotowe Shadow265, widze ze ktos w moim wieku mialem tez jechac dzisiaj na szyndzielnie ale jestem chory, jednak dzis juz mi ciut lepiej ale wole zeby tak zostało Dużo jeździsz? moze sie kiedys gdzieś przejedziemy? no to musze przemyslec ta traske.jade dopiero za tydzien wiec troche czasu... poza tym sa jeszcze takie czynniki jak np pogoda i to czy zdaze zrobic cos z luzem na amorze , ktore trzeba uwzglednic. droga wisla-ustron-cieszyn jest juz przeze mnie zjezdzona do znudzenia.... hehe tez jestem w waszym wieku shadow wierze w ciebie.... ponoc kolejka robi to w 15 minut,to co dla bikera za problem w godzine ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Euroregion beskidy rulez teraz mieszkam 200 km od biela, ale jeszcze wrócę panowie, wrócę!!! ujeżdżany najczęściej rejon- to rejon rzeki Soły Bebok czekamy na Ciebie z Czesterem, teraz sam pomykam ,,rejonem rzeki soły" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 my z kolega ze Skrzycznego zjechalismy tak: ze Skrzycznego to wiadomo jest taki sobie szlak na Hale Jaworzyne czy jak to sie tam nazywa, a potem smigalismy szlakiem spacerowym do centrum Szczyrku (po prawej od wyciagu idzie na dół taka droga wyjeżdżona), zjazd trzeba było sobie tak na oko wymierzyc bo tak w sumie to nie było oznaczenia, ale nawet niezbyt wymagający był ogólnie jechało sie po łąkach i były wyjeżdżone drogi, nawet kamieni nie było za dużo i mozna było co nieco hamulce odpuscić a co do wyjazdu na Skrzyczne, to ja nawet bym polecił podjazd z Buczkowice, jedzie sie przez Lanckorone czerwonym szlakime, fajny podjaździk, moze i długi ale nie wymagający, dopiero końcówka trudna troche, jechałem raz od Lipowej i tez nie było źle, tylko poćzatek trudny był a końcówka zgubiłem szlak i musiałem sie wracać a Szyndzielnia to ja nie wiem, byłem na niej w tym roku chyba z 5 razy a ani razu z niej nie zjeżdżałem, a to taki fajny zjaździk, chyba sie jutro przejade i zjade zółtym do Wapienicy :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 a) aga to może sie tam razem przejedziemy? masz gg? Ralf dokladnie, tez jadąc z Lipowej sie pod szczytem zgubilem i zaczalem zjezdzac na salmopol :lol: wracalem sie troche c) mówisz ze jest fajny zjazd do szczyrku? no nie wiem... ja zjeżdzalem z kolesiem na DH mniej wiecej wzdluz kolejek i bardzo tego zalowalem. cholerne kamory i ostry zjazd, spore umiejetnosci byly potrzebne i dobry amor. no ale moze znasz jakas zakosiatą droge... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczesny Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam wszystkich górali z podbeskidzia:) Jeżdże enduro i czasami troche szosy. Może jakaś ustawka Bikerów z Bielska i okolic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jestem za mysle ze dałoby sie zrobić ustawke zarówno tych z bb, z pobliskich okolic jak i z dalsza wszyscy ci co się tu zgłosili można zrobić spotkanie w ustroniu, pszczynie bb, niewazne gdzie a w miejsce docelowe okoliczna grupa pojechałaby razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 a) aga to może sie tam razem przejedziemy? masz gg? Ralf dokladnie, tez jadąc z Lipowej sie pod szczytem zgubilem i zaczalem zjezdzac na salmopol :lol: wracalem sie troche c) mówisz ze jest fajny zjazd do szczyrku? no nie wiem... ja zjeżdzalem z kolesiem na DH mniej wiecej wzdluz kolejek i bardzo tego zalowalem. cholerne kamory i ostry zjazd, spore umiejetnosci byly potrzebne i dobry amor. no ale moze znasz jakas zakosiatą droge... no ale to właśnie nie jest wzdłuż kolejki, trzeba jechać na tej Hali w prawo idzie na dół szlak i pisze "szlak spacerowy" tam jest w miare fajnie, końcówka asfalt a przed końcówką było troche stromo ale nie jakos bardzo mocno, ogólnie to mi sie podobał ten szlak i jesli bede jeszcze raz wyjeżdżał na Skrzyczne to chyba nim pojade, tez raz zjeżdżałem wzdłuż kolejki, ale to tylko dlatego ze burza szła i chciałem szybko zjechać i było kijowo bo pełno ludzi schodziło, były zawody DH i trzeba było co chwile sie rozglądac czy nie leci ktos z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aga Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 mam gg poslalam ci privem numer. 1. pomysl mi sie podoba,tylko przez pare dni jeszcze odpuszczam bo choroba mnie zmogla..... :| 2. co do zjazdu to 'slyszalam' a moj amor.... hmmm hmmmm czegoz chciec od suntoura? zreszta macie moje gg: 3118309 ustawke mozna zrobic:) ale obawiam sie ze nie wytrwam waszego tempa...... heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Września 2006 nie o tempo chodzi to mamy jakieś propozycje? :D edit: Gadałem z Agą na gg i propozycja jest taka żeby sie ustawić w Ustroniu np o 11 w niedziele. z ludźmi z okolic bb ustawilibyśmy się np w bielsku na lotnisku Cel spotkania zapoznawcze, ewentualnie połączone z krótką przejażdżką (np w strone wisły scieżką rowerową) Kto by się pisał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.