Wawrus Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 http://www.velo.com.pl/author/authorczesci_005.htm Czy ktoś ma takie piasty? Jeśli tak to czy są warte swojej ceny? Z jakimi piastami "szimanowskimi" można je porównać?Z LX-em? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 raczej tak choc uszczelnienia maja dosc slabe na poziomie dobrej deorki(opinia od mechanikow o towarze ktory sprzedaje ich sklep) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 raczej tak choc uszczelnienia maja dosc slabe na poziomie dobrej deorki(opinia od mechanikow o towarze ktory sprzedaje ich sklep) dobrej deorki czyli...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 czyle tej z wyzszej polki tj najwyzszego modelu ktory jakeis tam usczelnienia juz ma(to te z oznaczeniami 5xx)a nie jak te najnizsze z oznaczeniammi 4xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Czyli chodzi o to ze np piasta Shimano Deore LX (M580) piasta Shimano Deore XT (M756) i że XT ma lepszą szczelnośc bo ma 7xx a LX 5xx? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Skoro w tej cenie mozna dostac sprawdzone XT, to ja bym bral XT. No ale nie maja lozysk maszynowych :/ to fakt. Mimo to sa wytrzymałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ale XT-ki chodzą po 170 zł tył i 110 przód (na allegro gdzie jest taniej) a te mam w sklepie po 140 tył i po 100 przod a jakoś pewnie jest bardzo podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 nie do konca bo chodizlo mi tylko o grupe deore(bez LX i XT)w obrebie tej wlasnie grupy jest kilka rodzajow piast od najprostszych praktycznie nie uszczelnionych z seri 4xx az po takie w miare z seri 5xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Wawrus sory... widocznie ceny sie zmienily - niedawno komplet XT kosztowal 230, a gdzies widzialem stamą tylna za 130 czy 140.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Mam teraz takie propozycje http://www.velo.com.pl/author/authorczesci_005.htm Author http://www.kupujemy.pl/cena-Sport-novatec--0N.html Novatec http://www.allegro.pl/item120505364_piasty...t_rewelka_.html LX Deorki opadają już wole kupić LX-y Macie jeszcze jakieś propozycje? PS Czy jest wyczuwalna różnica między maszynami a kulkami? Authora maja maszyny LX kulki Novateki: tył maszyny a przód kulki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 co do piast na maszynkach radze poszukac opini o bebenkach jak daja rade i jak ewentualnie z naprawami i czesciami do nich co do kulek shimano to tak naprawde w kazdym modelu poza xt/xtr sa slabe punkty np w LX jest stosunkowo slaba sprezyna napinajaca w bebenku(okragla)sporo lepsza jest w XT(kwadratowy przekroj) a xtr to wlasciwie xt z tytanowymi czesciami i minimalnie lepszym wykonczeniem bierzni bodajze.jezeli umiesz otworzyc shimano nasmarowac i skrecic jak nalezy dlugo ci posluzy taka xt i jezeli mialbym kulki polecic z naprawde czystym sumieniem to dopiero ten model(mialem).przy orobinie szczescia dokaldajac 10 moze 20 zł do ceny tylniego authora moglbys ja łyknąc na przod kupilbym byle jaka piaste na maszynach u mnie z przodu maszynowa DialNZ o wartosci okolo 60zł wytrzymala chyba 4 sezony po czym ja sprzedalem w dniu sprzedazy krecila sie w 95% jak nowa(moze nie masełko ale margaryna ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 19 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 O Xt-kach to ja tylko pomarzyć moge.I tak te Authora przekroczyły o 100zł zaplanowaną kase na ten wydatek.Ale to sie jeszcze zobaczy.A jak z bębenkiem u Novatec'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.