Skocz do zawartości

[obręcze]do 150zł za obie

Wawrus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie.

Co polecacie za tą cenę?

Stożkowe czy normalne.Czy dostanę za tę cenę przynajmniej 3 komory?

32 lub 36 otworów

Najlepiej czarne

Jeżdze głównie po mieście ale czasami w terenie

Napisano

Ale te obręcze koszuja po 99zł(2 wyjdą 198zł) i są przeznaczone do FR.Nie potrzebuje az takich mocnych obręczy.No i mam ograniczony budżet- 150zł za 2 obręcze bo musze jeszcze kupić szprychy i piasty

Napisano

Alexrims ACE18-dobra propozycja.

> Jeden z najlepszych wyborów w klasie obręczy do XC ( stosunek jakości do ceny).

> Dobry profil wytrzymały na przeciążenia boczne.

> Czarna anodyzowana.

> Kapslowana.

> 3 komorowa.

> Rozmiar: 26".

> Otwory: 32, 36.

> Waga: realna 449g.

CENA 64zł

Macie jeszcze jakieś propozycje?

O co chodzi z tą kapslowana i anadyzowaną obręczą

Napisano

A nie anodowana ? ;] , tzn ze metalowi nadaj sie jaki kolor - to tak w skrocie , zamiast malowac barwnik wchlania sie w metal przez ten ostatni nabiera jakiego skoloru , procesz chemiczny.

32 beda ok pod warunkiem dobrych szprych i porzadnego zaplotu , mecze 32 szpr i jest ok.

Moze DM24 ? Po 69 zl na Allegro bodaj , mocniejsza od ACE18 chyba ze takie ci akurat wystarcza.

Napisano

http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=1583

tu piszą "anodyzowana".Ale pytałem kolegi i chodzi o to samo

A co powiecie o tych?

http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_rims/accrims_02.htm

http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_rims/accrims_03.htm

PS co oznacza że obręcz jest dwuścienna?

32 beda ok pod warunkiem dobrych szprych i porzadnego zaplotu , mecze 32 szpr i jest ok.

takie po 1zł/szt wystarszą?Koledzy na takich skaczą i mówią ze dobre więc do XC chyba by wystarczyły w zupełności... na 32 szprychy

Co oznacza ten system SAFETY LINE który pokazuje kiedy obręcz należy wymienic?Jak to się uwidacznia?Jakąś kreską na obręczy czy co?

Napisano

odradzam ACE18 są miękkie i się wyginają, mój kolega ma i nażek a on jeździ tylko po mieści, w terenie pewni byłoby gożej, DM18 kosztują tylesamo a sa mocniejsze, jeszcze dobre są Mavic X139 na allegro teraz kilka widziałem sztuk a nowe też są tanie około 60zł (jśli sa jeszcze w produkcji) , jak chcesz tarcze to leiej na 36 szpry i ogólnie takie zaplecenie będzie bardziej sztywne bocznie ja z przodu mam single tracka a z tyłu mamuta i są sztywne ^_^ też jeżdze w terenie i po mieście

Napisano

ten SAFETY LINE to taka kreska/rowek na powierzchni roboczej do hamulców- jak znacznie znikać to znak że obręcz trzeba wymienić.

Ja dorwałem Alexrimsa TD16 po 70zł sztuka w sklepie internetowym- tylko że to obręcz pod tarcze a Ty szukasz pewnie raczej czegoś pod v-brake...

Napisano

odradzam ACE18 są miękkie i się wyginają, mój kolega ma i nażek a on jeździ tylko po mieści, w terenie pewni byłoby gożej, DM18 kosztują tylesamo a sa mocniejsze

ale przy mocnych szprychach na pewno by się nie wyginały.Poza tym jak czytałem to ace18 i dm18 różnią się tylko wagą, bo ace ma 440 a dm 600.Reszta jest taka sama.

Napisano

skoro są cięższe to mają więcej aluminium w sobie i "teoretycznie" powinny być mocniejsze

jeden mój kolega ma ACE18 na 32 szprychy i nażeka że mu klocki od Vek ocierają o obręcz, drugi kolega ma DM18 na 36 szprych i raczej nie nażeka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...