Skocz do zawartości

[łańcuch] Connex jak sie ma do SRAMa ?

Tooreck

Rekomendowane odpowiedzi

witam :excl:

miałem zamiar kupić łańcuch SRAMa PC-48 ale coś mam trudności ze spotkaniem go w sklepach w Chorzowie a w jednym z nich znalazłem ciekawie wyglądający łańcuch Connexa w cenie około 45 zł ze spinką. Czy ktoś z Was jeździ na łańcuchu tej firmy ? Do tej pory używałem tylko SRAMa (głownie z uwagi na spinkę...) ale ten też się dość ciekawie prezentuje. Sprzedawca twierdzi że jest twardy- twardszy od PC-38 i 48 i shimanowskich 8 biegowych.

Czy warto pakować się w tą firmę czy dalej szukać SRAMa ?

PS. to chyba był connex 800 taki jak w linku

ja również śmigam na connex'ie i bardzo sobie chwale, wcześniej miałem srama raz shimano i raczej nie wróce już do nich, to prawda że connex jest twardy ale IMO więcej wytrzyma niż niejeden sramowski czy shimanowski łańcuch, co do spinki to jest bardzo wygodna, a jak kupisz już ich łańcuch to w instrukcji jest narysowane jak tą spinke trzeba zapiąć , ze swojej strony polecam

Ja przejechałem na Connexie 800 około 5000km i na razie wszystko chodzi jak należy, nic nie przeskakuje. Jak będę musiał wymienić ten, to zapewne też kupie Connexa. POLECAM B).

Co do spinki to ja nie umiem się nią obsłużyć, więc używam sramowskiej, która wspólpracuje z tym łańcuchem bez zarzutu.

na grupach dyskusyjnych spotkałem sie z twierdzeniem że spinka connexa nie jest dwustronna i żeby wszystko dobrze chodziło trzeba ją jakoś tam specjalnie założyć większym wcięciem za zewnątrz... prawda to ??

Prawda na połówkach spinki masz wytłoczone L -left R-right ja mam tak założone i spoko

Spinka Srama raz dała mi ciała- pękła i już :035:

kolejny ciężki wybór, to jak czy kupic sram czy shimano, mercedes czy bmw :wink: jeśli kolega szuka opini o connexie to po co komentarze osób które nie jeździły na tym łańcuchu, ja uważam że connex jest lepszy od srama czyt. więcej wytrzyma, jak miałem kasete 8 to zawsze miałem sram'a kasete i łańcuch i nie powiem chodziło to bardzo dobrze , teraz mam 9 kasete LX ( troche żałuje że nie sram) i łańcuch connexa , śmiga wszystko super, ja już zostane przy connexie ze względu na jego wytrzymałość, raz miałem łańcuch XT to po 40km na maratonie pękł... dlatego ograniczam komponenty shimano do minimum :)

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...