Skocz do zawartości

[Protest]Dolina Rospudy

coob

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trzeba być naprawde debilem,żeby poprowadzić drogę przez takie tereny.Znowu mamy dowód na to,że Polska to niepoważny kraj.Powinniśmy chronić takie tereny dla potomności,a co mamy;autostrade przez dziewiczy las i bagna.BRAK MI SŁÓW...MATKA NATURA POWINNA ODPOWIEDNIO SIĘ ZAJĄĆ TĄ CAŁĄ BANDĄ URZĘDASÓW.

PODPISUJĘ SIĘ POD TYM RĘKAMI I NOGAMI!!!!

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ech... ŻAAAAAAAL

Jakim trzeba być ułomnym człowiekiem żeby poprowadzić autostradę przez takie tereny!!! Jedynym atutem polski są właśnie takie miejsca!!

Napisano

Ja już nie wierze że w Polsce będzie się działo dobrze skoro robią takie rzeczy... Głupcy chcą zniszczyć jedne z najpiękniejszych terenów w Polsce.... a my możemy jedynie protestować, a bardzo często protesty mają w dupie.... i to jest demokracja... robią co chcą i mają nas gdzieś...

Napisano

Ta polski rząd.... od jakiegoś czasu z każdą kadencją to poprostu banda kretynów, głupie gadki przedwyborcze, a potem znowu to samo... zobaczcie na kraj taki jak Estonia mają całą masę torfowisk które utrudniają budowy dróg, ale nie budują na nich i bezpośrednio przy nich, bo chronią biocenozę swojego kraju, a u nas? U nas liczy się tylko i le kasy z takiej inwestycji się zrobi...

• 10 miesięcy temu...
Napisano

hipokryzja to robienie czegoś dokładnie odwrotnego w stosunku do tego co się mówi. a tu śmierdzi ekofaszyzmem :P i naprawdę żal patrzeć jak 'obrońcy przyrody' przekonują, że tysiące tirów stojących w korkach i przejeżdżających przez miasto mniej szkodzi niż poprowadzenie drogi szybkiego ruchu koło bagien. po takiej drodze tiry przejeżdżałyby dwa razy szybciej spalając dwa razy mniej spalin. ale o tym nie pomyśleliście? aaaa, bo wyborcza wam nie napisała...

anyway nie pochwalam odkopywania postów :P

Napisano

Hipokryci się tu wypowiadają bo mają po 3 telewizory w domu ,ciągną dziennie prądu którego wytworzenie zanieczyszcza atmosfere ,żrą w mcdonaldach .Jesteście tacy obrońcy natury to zacznijcie od siebie samych i własnego otoczenia .Albo Ci ekolodzy ,banda censored.gif ,jeżdzacych samochodami palącymi 30 l/100 km ,bo niby jak on ma dojechać w środek puszczy .Zamiast censored.gif czipsy i ogladać mtv to zastanówcie się 10 x jak wypowiadacie sie w temacie ,a nie drzecie morde że złe bo taka moda .Projekt był od bardzo dawna ,ekolodzy mieli to w dupie ,a teraz wielkie przebudzenie .Ja chcem autostrade ,droge ekspresową ,obwodnice ,mieszkam w Białymstoku i moge powiedzieć że gdzie nie chciałbym wybudować drogi to trzebaby censored.gif kawał lasu bo takie tu jest otoczenie .Idąc waszym torem myślenie to powinni zabronić nam jeździć samochodami ,bo my mamy jakieś środowisko ,a wy juz waszą okolice doszczętnie zniszczyliście .Tu jest wasza hipokryzja .Ja bym takich ludzi nie nazwał ekoterrorystami ,raczej EKO-censored.gif

Napisano
ale o tym nie pomyśleliście? aaaa, bo wyborcza wam nie napisała...

wybiórcza jak juz :P

Tak to jest, jak sie zglaszalo co popadnie do Obszarow Natura 2000, zeby ciagnac od UE kase. Teraz jest problem :P

Ale Loko do pieca dolozyles :P

Napisano

zabetonujmy bieszczady będzie fajnie. Zobaczycie, będzie tyyyyle miejsca do jazdy samochodem. Cała Polska pod betonem!

co nam europejczyk bedzie mówił co mamy najpiękniejszego, najbardziej unikatowego, gdzie on się zna.

Napisano

Ja jestem przeciw budowie.. nie bede sie rozpisywał czemu.. jakby ktos miał obiekcje do mnie to segreguje odpady.. ogólnie widac ze ludzie maja srodowisko w dupie .... POPIERAM te EKO-CIOTY :banana:

Napisano

nie wnikam w polityczne tlo tej calej sprawy bo wiadomo jak chorym krajem jest polska. swoja opinie wyrazilem jako jednostka...

@loko

ja nie mam w domu mikrofalowki, telewizora, nie chodze do mc donald's, segreguje odpady i wychodzac z psem przyjaciol zbieram po nim kupe. nie dzialam w zadnym klubie ekologicznym. kieruje sie zdrowym rozsadkiem i dlatego jestem za zachowaniem tych terenow w nienaruszonej formie bo po prostu sa piekne.

@fazi

moj dom stoi w specyficznej lokalizacji. w promieniu kilkuset metrow mam trzy drogi szybkiego ruchu wiec wiem co to wzmozony ruch samochodowy.

Napisano

Ale Fazi o czym Ty w ogóle mówisz? ekolodzy nie mają klapek na oczach - zabiegali o zmianę trasy niemal od samego początku. Problem w tym że media temat podchwyciły troszkę późno, a samych ekologów bez wsparcia mediów drogowcy mieli w dupie. Wytoczona została alternatywna trasa. Tańsza, mniej kontrowersyjna (zwłaszcza wobec UE i ekologów) i nie niszcząca przyrody. Tylko komuś się nie chciało. 10 lat drogowcy wlekli się z budową tej drogi, aż nagle kiedy w mediach zaczęła się nagonka nagle stanęli w obronie biednych Augustowian. Nagle po 10 latach trzeba natychmiast zrobić drogę bo ludzie giną.

Napisano

Powiedz mi jedno. Wchodząć do marketu i robiąc zakupy w co je pakujesz...? Ostatnie pytanie tyczy się

- wystarczyło by, gdyby robili torby z makulatury i to można jedną ustawą zrobić.

Ludzie zawsze idą na łatwizne, tak było, jest i będzie.

Dobra zniszczmy te doline. To Fazi podaj jakąs dolnikę, medandrującą, dziką, bagnistą, zalesioną z unikalna fauna i florą - w Polsce.

skoro mamy ich tyle, to poświęcmy te Rospude. To jaką doline proponujesz, z której możemy być dumni przed całą Europą?

Napisano

na zakupy mamy plocienna torbe, ale czasami pakuje zakupy w jednorazowy worek, ktory nastepnie sluzy jako torebka do pakowania owocow zabranych do pracy lub innych smakolykow. po pewnym czasie taki woreczek spelnia role worka na smieci.

Napisano

bory tucholskie na ten przykład.

nie tyle dolina, co jakiśtam unikalny teren

jakby tam miala prowadzic autostrada to tez by wszyscy robili afere :)

Napisano
skoro mamy ich tyle, to poświęcmy te Rospude. To jaką doline proponujesz, z której możemy być dumni przed całą Europą?

evo, czy zanim usłyszałeś o Rospudzie w TV znałeś tą dolinę? czy uważasz, że wszyscy na zachodzie nam zazdroszczą takiego fajnego bagienka i tłumnie przyjeżdżają je podziwiać?

wybaczcie, że odpowiadam na pytanie nie skierowane do mnie. wybaczcie, że pytaniem na pytanie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...