Skocz do zawartości

[wycieczka] Góry Świętokrzyskie

Shogun

Rekomendowane odpowiedzi

na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie.

na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie.

ja sie pisze! jezeli odbedzie sie ta wycieczka ja jade na bank :)

jeśli pogoda dopisze to jestem jak najbardziej za wypadem. aktualnie mi się nic na weekend nie szykuje wiec mam czas.

ja stawiam na szlaki piesze i tak ok. 100-150km dziennie. tylko niestety nigdy tam nie byłem i nie wiem gdzie warto pojechać. może Eryk Wiking ;) mogłby coś zaproponować? no i czy jedziemy na jeden czy na dwa dni?

i czytałem, że po Świętokrzyskim Parku Narodowym jest zakaz poruszania się rowerem. jesli to prawda to niewesoła to nowina, ominie nas chyba dużo ciekawych widoków. :excl:

jak coś to tu są mapy:

http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_wschod.php

http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_zachod.php

to jak jedziemy? :)

(ciekawe opisy tras znalazłem na http://www.rower.com/archiwum.php?art=1616 )

powiedzcie ile macie czsau, ile możecie przejechać w jeden dzień, i ile dni tu zabawicie ?

wtedy bedzie można coś wykombinować.

bo te trasy co były zaproponowane są fajne, ale są jeszcze fajniejsze (po 150 km* ale mają w sobie to co w tym terenie NAJLEPSZE)

* jeśli jedna traska okaże się nie przjezdna to jeszcze bedzie lepiej

faktycznie, polaczenie kolejowe mamy do bani. jedna osobowka o sensownej porze :/

czyli bylibysmy o 10.00 w Kielcach.

a powrot jeszcze gorszy! bo nie ma jak wracac... i to chyba niestety bedzie czynnik decydujacy i nie pojade. niestety w poniedzialek rano musze byc w pracy a w niedziele nie ma osobowek do Katowic a do pospiecha z tyloma rowerami sie nie wepchamy :/

Jak już bedziecie po Kielcach jezdzić to nie zapomnijcie sobie zrobić kólka: Wietrznia>Telegraf>Góra Pierścienicowa(Stadion)>Karczówka. Kilka róznych panoram miasta zobaczycie :)

Jak nie bedziecie wiedzili jak tam dojechac to dajcie znac to moge was poprowadzić.

Wyrwizab - do Nowej Słupi z Kielc jest 40 km (dokładnie 38km)(krajówką lub trasą przez Cedzyne>Sw.Katarzyne>Bodzentyn)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...