Shogun Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 na razie to taka luźna propozycja, ale jeżeli zbierze się kilku chętnych to możemy przejechać te ciekawe góry 12 i 13 sierpnia albo w inny weekend. na razie jest chyba 3 chętnych: Shogun, Majkel, Piroman ale termin dość odległy także jeszcze nic nie wiadomo na pewno. Gdyby ktoś miał ochotę na tą wycieczkę to niech pisze w tym temacie. ja sie pisze! jezeli odbedzie sie ta wycieczka ja jade na bank Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_wiking Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 no ja jestem ze świetokrzyskiego to moge wam kawałek ciekawych rzeczy pokazać ( SKO leży na środku polnocnej granicy swietorzskiego) jak bedziecie, to sie z wami troche przejade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 mi wstepnie tez pasuje. jak nic nie wyskoczy to jade i jesli trasa nbie bedzie caly czas asfaltem sie ciagnac bo asfaltu mam u siebie dostatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Wstępnie mogę się wpisać, o ile wycieczka odbędzie się po 18.08.06r. Do tego czasu nie ma mnie w okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 no brzmi ciekawie, tez sie wstepnie wpisze, a co:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piroman Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witam! Dalej są chętni? Jeśli tak to myślę że czas by zacząć coś organizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 jeśli pogoda dopisze to jestem jak najbardziej za wypadem. aktualnie mi się nic na weekend nie szykuje wiec mam czas. ja stawiam na szlaki piesze i tak ok. 100-150km dziennie. tylko niestety nigdy tam nie byłem i nie wiem gdzie warto pojechać. może Eryk Wiking mogłby coś zaproponować? no i czy jedziemy na jeden czy na dwa dni? i czytałem, że po Świętokrzyskim Parku Narodowym jest zakaz poruszania się rowerem. jesli to prawda to niewesoła to nowina, ominie nas chyba dużo ciekawych widoków. jak coś to tu są mapy: http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_wschod.php http://www.e-gory.pl/32_mapy_compass_swiet...skie_zachod.php to jak jedziemy? (ciekawe opisy tras znalazłem na http://www.rower.com/archiwum.php?art=1616 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_wiking Napisano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 powiedzcie ile macie czsau, ile możecie przejechać w jeden dzień, i ile dni tu zabawicie ? wtedy bedzie można coś wykombinować. bo te trasy co były zaproponowane są fajne, ale są jeszcze fajniejsze (po 150 km* ale mają w sobie to co w tym terenie NAJLEPSZE) * jeśli jedna traska okaże się nie przjezdna to jeszcze bedzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 ja mam maksymalnie 2 dni (sobota, niedziela). co do dystansu to moze nawet 200km bym zrobil dziennie ale po co? jako, ze tam jeszcze nei bylem to chcialbym cos zobaczyc a nie sprintowac przez caly dzien a jak reszta chetnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piroman Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 2 dni raczej, w jeden podejrzewam że trudno byłoby się zmieścić z dojazdem. Dystans jak dla mnie to tak 100/dziennie optymalnie chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 faktycznie, polaczenie kolejowe mamy do bani. jedna osobowka o sensownej porze :/ czyli bylibysmy o 10.00 w Kielcach. a powrot jeszcze gorszy! bo nie ma jak wracac... i to chyba niestety bedzie czynnik decydujacy i nie pojade. niestety w poniedzialek rano musze byc w pracy a w niedziele nie ma osobowek do Katowic a do pospiecha z tyloma rowerami sie nie wepchamy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 ja mam wakacje i w sumie nic nie robie:) takze moge sie dostosowac do reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piroman Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Do Katowic z Kielc w ogole praktycznie nie ma pociągów osobowych. W dni robocze ostani ok. 15.30 Z władowaniem się do pospiecha może być problem.. ale to nie jest niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 ok, znalazlem pociag osobowy. tylko nie wiem czy nie za pozno jest w Katowicach dla niektorych. dla mnie w sumie jest ale jesli chce pojechac to nie mam wyjscia Kielce 19:20 - Częstochowa Osobowa 21:35 Częstochowa Osobowa 21:47 - Katowice 23:35 pasuje taki powrot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 12 sierpnia Stowarzyszenie mtbcross organizuje maraton w Bielinach, w następnych dniach (jak co weekend) będą 50-100km wycieczki rowerowe - więcej szczegółów pojawia się na stronie i forum na www.mtbcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piroman Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Jak dla mnie git pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merid Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Wszystko fajnie, ale gdzie spimy i czy pogoda bedzie dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majkel Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 no jesli pogoda nie bedzie dopisywac to ja raczej rezygnuje. i jeszcze nie wiem czy pojade bo sie rozchorowalem, qrna... trza by sie wykurowac do weekendu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 mi bardziej pasowalby przyszly weekend, choc od biedy i w tym mozna by sie wyrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piroman Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Piszcie kto jedzie, jutro/pojutrze trzebaby kombinować jakiś nocleg. Pogoda na weekend wedlug prognoz ma być lepsza niż teraz, zobaczymy. Wyrwizab ta trasa to na 1 dzień? sorry nie kojarze tam troche odległości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_wiking Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 tak ta trasa którą podał Wyrwizab jest trasą jednodniową (z mapy w przybliżeniu 70 km) IMHO można ją wziąć pod uwage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onio Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Jak już bedziecie po Kielcach jezdzić to nie zapomnijcie sobie zrobić kólka: Wietrznia>Telegraf>Góra Pierścienicowa(Stadion)>Karczówka. Kilka róznych panoram miasta zobaczycie Jak nie bedziecie wiedzili jak tam dojechac to dajcie znac to moge was poprowadzić. Wyrwizab - do Nowej Słupi z Kielc jest 40 km (dokładnie 38km)(krajówką lub trasą przez Cedzyne>Sw.Katarzyne>Bodzentyn) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Mi duzo bardziej pasuje przyszly weekend, ale jak chetni sa teraz to moge jechac, jednakze prosilbym ukladajacych trasy o troche litosci i wyrozumialosci :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onio Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Doloz im jeszcze Patrol, nie ma litosci Wstyd sie przyznać ale nie wiem która to Tzn coś kojarze ze niedaleko stadionu A traske z tymi stokomi co napisalem wczesniej to praktycznie mozna zrobic 90% w terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.