Mod Team Odi Napisano 22 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 model 2006: BB-UN26 cena: 30 - 35 zł waga: 315g (113mm) Na początku lipca przy wymianie napędu byłem zmuszony wymienić również suport (Eubico). Chętnie bym go zostawił bo mimo przejechanych w różnych warunkach 16 kkm chodził bez zarzutów, jednak nie pasował długością do nowej korby. Kupiłem więc w rowerowym nówkę suporcik Alivio za 35zł. Pierwsze wrażenia w porównianiu z Eubico negatywne. Jakość wykonania gorsza, łożyska zintegrowane z resztą żelastwa, suport porwornie ciężki (m.in. za sprawą metalowej miski). Ładnie jak trzeba nasmarowałem gwinty w ramie a na gwinty suportu dałem warstwę taśmy teflonowej. Niczym nie zmąconą ciszą podczas jazdy cieszyłem się tylko 150 km Potem suport zaczął cykać. Pomyślałem że może się rozjeździ i denerwujący dźwięk zniknie, ale tak się nie stało. To badziewie zaczęło cykać jeszcze głośniej i tak jest do dziś - ma przejechane 1650 km. Denerwujące to jest strasznie, ale pojeżdżę jeszcze na tym badziewiu póki się kręci. Jedno wiem na pewno - to jest ostatni suport Shimano jaki kupiłem (przynajmniej na kwadrat). Już zamówiłem na Allegro dobre, lekkie i tanie Eubico. Ale o nim napiszę osobny test. --- Przy 1900 km suport przestał cykać a zaczął trzeszczeć Wkrótce trafi na półkę a zastąpi go Eubico Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlenplock Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Muszę powiedzieć, że ma to samo z zeszłorocznym modelem. Po 700 km zaczął trzeszczeć. Jeszcze chwilę i poleci do kosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 O to nie tylko ja zajeżdżałem suporty alivio po 500-700 km Myślałem że to wina tego , że ciężki jestem oraz jazdy na twardych przełozeniach a tu masz babo placek sh*tmano taki sh*t wypuściło Dodam jescze że zima bardzo nie służy temu suportowi uszczelnienie łożysk praktycznie nie istnieje a smar zastoaowany w łozyskach praktycznie potrafi byćwypłukany przez wodę pośniegową rdza łapie błyskawicznie i zaczyna chrupać podczas jazdy :angry: Zamiast polecam FSA Power PRO mam założony od zeszłego lata przebieg jakieś 5 kkm i nic sie nie dzieje W drugim rowerze mam korbę Firexa SL z suportem GXP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Taki suporcik jezdzi ze mna caly czas ( kolo 3k mam nadzieje wytrzyma ) . Były z nim problmey po jakis 1200 km ale ojciec mechanik doprowadził go do porządku Co niezmienia faktu , ze trzeba bedzie go wymienic ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 A mój suport Alivio ma zrobione prawie 3kkm i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi