Maki Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Jak na razie wizualnie rama wygląda na solidną. Byłem z tą ramą u trenera pewnego klubu MTB i mówił iż spawy ma dobre i nie powinna pęknąć nawet przy bardziej agresywnej jeździe. Moja rama ważona na wadze elektronicznej do precyzyjnego warzenia warzyła 1746,32g. Myślę iż dokonałem dobrego wyboru. Zobaczymy jak przejadę na niej z 100km to napisze jakie były wrażenia. Zachęcam do kupna tej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Moze podebniesz sie z swoim krossem do testu o a2 - wkoncu to ta sama rama? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Snuffi to są inne ramy. Co prawda różni się tylko mocowaniem tylnego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Zapewne masz rozmiar 19" - czy moglbys wrzucic zdjecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 http://www.komputerpc.pl/michal/01.jpg http://www.komputerpc.pl/michal/02.jpg http://www.komputerpc.pl/michal/03.jpg Tak mam 19" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 14 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Przejechałem pierwsze 10km na tej ramie i powiem jestem mile zaskoczony. Bardzo sztywna i zwrotna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 30 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 mógłby mi ktoś podać wymiary tej ramy? tzn mam na myśli jaki amor kupić (1' czy 1 1/8') suport oraz sztyca. Z góry thx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 stery zintegrowane na 1 1/8 cala srodek suportu: 68mm rura podsiodłowa: 31,8 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 ok, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Tu jest temat o moim rowerze na tej ramie Zrobione już cis koło 7 kkm nadal jestem z ramy bardzo zadowolony to zdjęcie ma rok jutro zapodam aktualne bo trochę się zmieniło Rama cały czas ta sama natomiast napęd jest już nowy Kaseta PG 970, korba truvativ Firex GXP (za######ista korba Tu można kupić ) przerzutka przód to LX tył to X-7 no i siodełko San Marco SKN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Rama Kros Morph czy jak tam ją zwą amor Axon DRL prawie cała grupa SRAM X-7 za wyjątkiem przedniej przerzutki przerzutka przód LX korby Truvativ Firex GXP Hamulce SRAM 7 Klamki AVID FR 5 (bo sram 7 sprzedałem ) Mostek ACCENT Stery VP (prestina padła) kierownica ZOOM cieniowane alu 6061 T6 Sztyca ZOOM alu 6061 T6 siodło San Marco SKN Koł Przód (takie sobie ) : Piasta shimano altus szprychy jakieś nierdzewne obręcz Mavic 1,17 Koło tył (całkiem całkiem ) Piasta TW silent (nie cyka) szprychy DT cieniowane Obręcz rigida Sphinx (bardzo fajna) W obu kołach dętki SCHWALBE XX LIGHT podobno 95 g opaski też SCHWALBE 12-15 g opony SCHWALBE Racing Ralph Dodatki ZOOM`a z czasem do wymiany ale jakoś ten czas nie nadchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 pozwolę sobie odświeżyć ;-) mam tylko 2 pytanka: 1. jaka sztyca? chodzi mi o średnicę 2. przerzutka przód - ciąg górny, czy może dolny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 rura podsiodłowa: 31,8 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 bialykom, 31,8 to średnica zewnętrzna, a mi chodzi o wewnętrzną. Gdzieś widziałem, że to od ramy zależy czy top czy downswing. Bo mam okazję kupić tanio topswinga alivio nowego i nie wiem czy będzie pasował. Dzisiaj się muszę zdecydować więc wdzięczny bym był za w miarę szybką odpowiedź/i. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 25 Października 2006 Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Sztyca to 27,2 A o co chodzi z tym dolnymi górnym ciągem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Sixer, chodzi o to że jak jest dolny ciąg to linki z przerzutek (szczególnie od przedniej) idzie dołem ramy a w górnym ciągu idzie do zacisku sztycy i potem tą rurą pionowo w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.