SKARAMANGA Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam! Chciałbym kupić okładziny do hamulców deore. Najchętniej kupiłbym same wkłady, bo klocki maja wkłady wymienne. Myślę nad CLARKSAMI czarnymi lub czerwonymi za 20zl. wydaje mi sie ze to rozsadna cena i jakosc tez powinna byc niezla. Jakie gumki polecacie. Jeżdzę głównie po suchym. Po mokrym, błocie w deszczu sporadycznie. z góry wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Teraz w XTkach mach zalozone czarne klocki Corratec'a. Hamuja pieknie, ale zaczely tak piszczec ze pol miasta sie oglada jak hamuje. O ile dobrze kojarze czarne sa na suche warunki ale piszcza w kazdych warunkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Polecam czerwone Clark'sy i BBB z starszy model z białym napisem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 23 Maja 2006 Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Polecam Jagiwire jednak baaaardzo szybko sie zuzywaja ale... polecic jescze bardziej moge BBB czarna wytrzymuja duuuzo dluzej a maja tylko nieco mniejsza sile(ja jagwire czarnych podnosilem tyl jednym palcem a na BBB musze uzyc dwoch)no i BBB sa tansze nieco 27zł za wkladki na 2 kola jagwire kolo 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szparag Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Tylko clarksy!!! Ja mam czarne i czerwone i w zaleznosci od warunków używam: czerwonych na deszcz i czarnych jak jest sucho. hamują jak żyleta!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ro35 Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Tylko clarksy!!! Ja mam czarne i czerwone i w zaleznosci od warunków używam: czerwonych na deszcz i czarnych jak jest sucho. hamują jak żyleta!!! ojezu, zmieniacie klocki w trakcie jazdy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiedyś ksywa gary Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 jagwire czarne (niejaki british standard) - na sucho i mokro i nie piszczą (13zł) póki co 600km przebiegu i minimalne zużycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ja używam trójkolorowe bbb i moim zdaniem są swietne. Para okładzin wytrzymuje ponad jeden sezon!! W tym sezonie zrobiłem już 6000km i nawet połowy klocków nie zużyłem. Ja tylko tych okładzin używam i nie zmienie na inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Ja polecam BBB mam je założone do hampli avida sd5 i hamuja piekielnie!!! Jeden minus na mokrym terenie schodza jak by były ze styropianu bardzo szybko i obrecz zostaje czarna. Jesli jezdzisz po suchym to polecam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Odradzam okładziny promaxa, ledwo działają (mam je tylko z tyłu nie wiem jak z przodu) accenty są w miare dobre i tanie. Następne będą Jagwire ciekaw jestem czy będzie jakaś różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Tak jak wszyscy polecma bbb czarne ,jagwire i aztec czerwone zdecydowanie najlepsze za wszystkich ,ale niestety ta cena za jeden komplet 28zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Mam takie dziwne pytanie - czy takie okładziny sa uniwersalne?? Tzn chodzi o to czy np. wkładki BBB mogę założyć do jakichś badziewiastych klocków -> link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Możesz załozyc :] miałem takie kocki i pozniej okladziny BBB. Osobiście moim zdaniem najlepsze sa okładziny kool stopaz tych co do tej pory mialem. Ale swietnie tez mi sie jeździło na BBB :] BBB długo zyły i dobrze hamowały nawet w mokrych warunkach :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawojabike Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Mialem klocki Shimano, Avid, Corratec, BBB i Clarksy. Shimano okladziny- montowane standardowo, takie sobie. Nie byly zle ale szybko sie zużywaly. Nic specjalnego. Avid - dobre klocki, 2x dlużej niz shimano wytrzymywaly. Corratec żólte - osobiście nie spodobaly mi sie te hamulce, jak dla mnie za slabe i szybko sie zużyly. BBB - mialem takie szare okladziny. Szybko sie zyżyly i byly stosunkowo drogie. Clarks - troche sie zastanawialem zanim je kupilem, byly stosunkowo drogie. Jednak zainwestowana w nie kasa nie poszla "w bloto" . Oplacalo sie, po BM w Zawoi i w Krakowie sa prawie nie zużyte, codziennie robie na nich minimum 30km, jako że mieszkam w Beskidach dostarczam im wiele wrażen typu mokre tereny, blotko itp. ONLY CLARKS . To sa tylko i wylącznie moje odczucia. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 A co powiecie nt. XTRów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koco Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja polecam klocki authora, dobrze hamuja. Kupilem klocki na zmienne warunki. Hamuja bardzo dobrze. Nie polecam natomisat klockow promaxa sa za miekkie i wysstarczy odrobine wody i sie sceiraja :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ja polecam klocki BBB, bardzo dobrze hamuja. Lecz jak pojeżdźę po wodzie to klocki zostawiaja na obreczy czarny ślad ale ja mam klocki na suche warunki więc się temu nie dziwie . Mam je 2 sezon i jeszcze daja rady . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslav Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Ja używam od niedawna Authora ABS-3CC i muszę powiedziec, że mnie bardzo mile zaskoczyły. Jezdze na Deor'kach i poprostu wymiata. Musze je chyba jescze troche wyregulowac bo musze non stop uważać żeby przez kiere nie wylecieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 W sklepie tez radzili mi te Authorki, sa po 17-18zł na jedno koło. Może se kupie na tył, bo na przodzie Magura wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam. Więc tak pytanie oczywiste, jakie proponujecie klocki do V-brake'ów? A i drugie pytanie, ile i jakie są to klocki [widziałem już takie w sklepie] na normalne warunki, na deszcz i na błoto(i śnieg najprawdopodobniej) ? Są one podzielone na 3 części, na każdej z części jest inny rodzaj gumy i np. w rodzaju części na błoto są specjalne rowki. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 tego typu klocki na pewno robi jagwire i YPK (to to samo) jedna czesc ma za zadanie usunac ziarenka piasku z blotem(to ta z rowkami)jedna odpowaida za hamowanie tylko a trzecia za cos tam nie pamietam za co klocki te sa dobre jednak malo trwale polecam BBB czarne sa ciut tansze tak samo dobre a dluzej starczaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Nie miałem do czynienia z wieloma porządnymi klockami, jednak najlepsze na jakie do tej pory trafiłem to Rim Wrangler2 z Avidów SD7. Kupiłem niedawno Jagwire, właśnie dlatego że szaq już kiedyś polecał, ale to jednak nie to samo. Być może, kupiłem jakiś niższy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 To są najprawdopodobniej te klocki: http://www.allegro.pl/item183078213_klocki...n_wkladem_.html albo te z "Author'a" - http://www.allegro.pl/item183990862_super_...k_komplet_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 imo najlepsze to clarksy czerwone, siła hamowania pomijając same hamulce jest perfekcyjna. jest już tutaj temat o klockach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 a ja moge od siebie polecic klocki ACCENt'a kosztują 12 złoty za komplet na kolo a sa naprawde dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.