KubaWinter Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam! Chciałem się Was spytać czy oprócz treningów na rowerze, również biegacie? Ja lubię sobie pobiegać, oprócz tego również trenuje na szosie. Odkąd zacząłem o 5 uderzeń spadło mi tętno spoczynkowe i polepszyła się wytrzymałość. Co sądzicie o bieganiu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wonski Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Kiedyś troche biegalem, zwlaszcza jak mialem plana dostac sie do strazy pozarnej (czasy maja wysrubowane), teraz mi sie jakos .. nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 mi sie tez nie chce ale zaczne, bo na rower mam dobra kondycje a jak przebiegne 500 metrów na maxa to 10 minut potem do siebie dochodze, tak byc nie moze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzema Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 ja biegam... najczęściej w weekendy bo tylko wtedy mam czas... na razie, żeby nie stracić formy, ale w sezonie chyba też zacznę regularnie bo mi sie spodobało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Kiedyś troche biegalem, zwlaszcza jak mialem plana dostac sie do strazy pozarnej (czasy maja wysrubowane), teraz mi sie jakos .. nie chce wonski a czemu Tobie ten plan gdzieś uciekł? Bierz się do roboty i walcz no chyba że ze zdrowiem coś nie tak. Ja przed egzaminami biegałem sporo. W bieganiu jedynie sprinty lubię, za bieganiem długodystansowym nie przepadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Biegam wtedy gyd nie mogę jeździć na rowerze, przez zime i przed rozpoczęciem sezonu. Na przyszłą zimę planuję kupić trenażer więc biegał będe mniej, ale nie zrezygnuje bo nie można zimy w domu przejeździc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wonski Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 wonski a czemu Tobie ten plan gdzieś uciekł? Bierz się do roboty i walcz no chyba że ze zdrowiem coś nie tak. Ja przed egzaminami biegałem sporo. W bieganiu jedynie sprinty lubię, za bieganiem długodystansowym nie przepadam. No coz, moim problemem jest wada wzroku. Nie mam w tej chwili 4tys na operacje, a niestety do strazy biora z max 0,7 D. W sumie to nie ma sie co dziwic Swoja droga, zrobie taki maly OT, gdzie robiles aspirantke? (zakladam, ze taka szkole ukonczyles ). Krakow, Poznan czy Czestochowa? Wracajac do tematu.. bieganie dobra rzecz, tylko, zeby sie czlowiekowi chcialo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Również biegam by nie stracić formy, choć nie lubie biegać, ale wyboru zbytnio nie mam. Alternatywą okazały się narty biegowe które sprawiały mi dużą przyjemność... niestety już ich nie mam . Podczas ich używania zauważyłem że nie tylko forma się utrzymuje ale również rośnie . Teraz jednak musze powrócić do zwykłego przebierania butami :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ja dość często biegałem i biegam. Podobnie jak poprzednicy trening przed pracą w Straży Pożarnej (sami Strażacy, kurde, na Forum ). Niestety mnie wstrzymuje przed przyjęciem brak kat. C prawa jazdy... Ale teraz zacząłem pracę w sklepie rowerowym po to, żeby zarobić na prawko kat. C i potem będę już STRAŻAKIEM!! Sorki za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daron_mtb Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja biegam i to pomaga. Kiedyś po Zimie ledwo co wyjechałem na 850m npm. Byłem wykończony. Zacząłem biegać na tą górę codziennie. Potem wziąłemm rower i jechałem jak powalony ehhehe. Bieganie pomaga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaska Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja rowniez biegam i to calkiem sporo. Po pierwsze z powodu braku czasu na rower (trening na rowerze zajmuje mi zdecydowanie wiecej czasu), a po drugie bo to uwielbiam. Co do podnoszenia formy przez bieganie, to uwazam, ze kazdy sport wytrzymalosciowy, a nawet kazda aktywnosci ruchowa przyczynia sie do polepszenia kondycji fizycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker_Maras Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Także biegam, ale tak aby jak najwięcej przebiec. Tak się najlepiej trenuje w zimię, biegnąc ścieżką rowerową na bardzo długi dystans nie koniecznie na max. Bieganie bardzo bardzo polepsza kondychę na BIKEU. Tak więc BIEAĆ !!! :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Faktycznie bieganie to genialny sposob na poprawienie formy. Teraz niestety brak czasu (wymagajaca szkola) i sniej powoduja ze cwicze chyba tylko na silowni w szkole, ale jesienia biegalem 4 razy tygodniowo po 20km i czulem sie wysmienicie. Raz ze nizsze tetno, dwa ze zdecydowanie lepsze samopoczucie po biegu, trzy ze bylem z siebie zadowolony. Jak stopnieje to biale go..no to sie biore do roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A jak tak czytam, czytam i se myśle że chyba trzeba będzie się wziąć za to , szczególnie że od czasu do czasu kumel, czasem dwóch biega więc dołączył bym się do nich i nie było by zle biec sammemu ;] Tylko gdyby jeszcze ta szkoła pozwoliła na to.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker_Maras Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Zgadza się kolego klubowiczu, szkoła nie pozwala ale ja zawsze znajdę termin na rower lub bieg (4 razy w tygodniu trenuje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaWinter Napisano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 A na WFie nie macie na rozgrzewce jakiegoś biegania? Ja mam WF na hali której jedno kółko to ~300 m i tak średnio na rozgrzewkę przebiegam z 7 kółek. Tak więc coś tam pobiegam, nawet jak nie mam czasu. A tak to w piątek, sobote i niedziele na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacmen_89 Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 No na w-f jest ;] Tylko że ja np: gdzieś we wrześniu miałem złamanego palca u nogi, gips 2 tygodnie, zwolnienie z w-f itd. a że lekarz dobry to dał zwolnienie z w-f do końca 1 semestru W tym semestrze jeszcze w-f nie miałem ale będzie w tym tygodniu już Rowerem jedziłem kiedy mogłem tylko teraz przyszła zima (wnet się kończy i dobrze !! ) i rower na bok, były mrozy to sie nie chciało z domu wyjśc itd. ale trzeba będzie już zacząc forme łapać, a czas powinien się jednak znaleśc, bynajmiej aby była ta godzinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theDAMIstrzu Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja tam biegać nie lubie ;-) Ale za to zimę tak, na bajka też można sie wybrać ale sie ludy naokoło dziwnie patrzą Wole pójść sobie na basen niż pobiegać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosmita Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Musiałem zrezygnować z trenowania siatkówki, więc z tego powodu zacząłem częściej biegać (+ rowerek w domu). Jak na razie (jeszcze gdy trenowałem siatkówkę) biegałem raz w tygodniu, albo wogóle :arrow nie było więcej czasu/ W tym tygodniu namówiłem kolegę i jeśli mu się spodoba, będziemy biegać w poniedziałek, piątek, sobote/niedziele (to/albo to), a jeśli nie, sam będę biegał, bo wkońcu robię to dla siebie (zdrowia, kondycji, przyjemności, satysakcji... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja ganiam z psem i do autobusu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Biegam juz od niepamietam kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trango Napisano 28 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Też biegam już sporo lat.Kiedyś był tylko bieg, teraz bieg jest uzupełnieniem roweru(szczególnie zimą) Bieganie jest super tylko trzeba to robić z rozwagą.Podstawowym błędem bywa często zbyt szybki bieg i złe oddychanie.Dlatego dobrze jest wspomagać sie pulsomierzem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 28 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja biegam w celu rozruszania się po zapadnięciu w sen zimowy i rozgrzania się przed sezonem bikowym. Nawet mi się spodobało i robie to ostatnio prawie codziennie wieczorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 28 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 ja zacząłem bigac jakies 3 tygodnie twemu, ale teraz tak zimno i slisko ze juz nie biegałem chyba z 1,5 tygodnia, poczekam az sie zrobie lepsza pogoda i bede biegał dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trango Napisano 1 Marca 2006 Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 ja zacząłem bigac jakies 3 tygodnie twemu, ale teraz tak zimno i slisko ze juz nie biegałem chyba z 1,5 tygodnia, poczekam az sie zrobie lepsza pogoda i bede biegał dalej zimno powiadasz :glare: Ja w tą zime dałem czadu i biegałem nawet w największe mrozy!Rekord ustanowiłem 23.01 kiedy to przebiegłem 7km (45min) w temperaturze : -21 C pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.