Skocz do zawartości

[smarowanie linki]czym najlepiej?

Gość MeNtOr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Ostatnio kupiłem linkę do tylniego hamulca,i należało by chyba coś w pancerz "puścić" żeby lepiej chodziło ale co ??

Proszę o sugestie.

Napisano

FL do linek sie jak najbardziej nadaje. szczegolnie ten ktory nie nadaje sie do napedu- czyli czerwony. ja uzywam zielonego tez do linek bo nie opyla mnie sie kupowac po to specjalnie nowego smaru, a i ten sie sprawdza

Napisano

A nada się michellin taki w niebieskiej "tubce" W kolorze (czerwonym,malinowym)???

Bo ostatnio czyściłem napęd tylny i sprzedawczyni poleciła mi ten smarek:)

Czy najlepiej posmarować finish linem -ja mam czerwony:)

Napisano

Dołącze sie ze swoim pytaniem w tym temacie - Czy sciągacie linki zeby je umyc i nasmarowac, czy wtryskujecie olej do pancerza?

Napisano

Ja robie tak ściągam fajke z tego zaczepu ,wtedy swobodnie moge pancerze przesuwać.Smaruje linke olejem (jadalnym nie koniecznie pierwszego tłoczenia) .Póki co linki chodzą miodzio ,niemiłosiernie lekko czas 4 dni .Zobaczymy co potem

Napisano

A nada się michellin taki w niebieskiej "tubce" W kolorze (czerwonym,malinowym)???

Bo ostatnio czyściłem napęd tylny i sprzedawczyni poleciła mi ten smarek:)

Czy najlepiej posmarować finish linem -ja mam czerwony:)

Mam taki michelin i powiem też do smarowania linek go używam spisuje sie całkiem,całkiem :) chociaż wygląda jak dżem :P

Napisano

ale to juz chyba zboczenie :lol: przeciez do pancerza raczej nie naleci tyle brudu zeby wyjmowac linki i je myc :rolleyes:

ostatnio zrobilem porzadki z linkami i pancerzami. przy wycieraniu linki na szmtce zostalo sporo syfu, przeplukalem tez panzerze (i oczywiscie nasmarowalem). wszystko chodzi duzo lzej. moim zdaniem raz na jakis czas warto to zrobic.

Napisano

Jak wy płuczecie pancerze? Strzyjawką z igłą? jakos inaczej sobie tego nie wyobrazam... i czym pluczecie ... wodą? Wd40? Ekstrakcyjną? a potem lejecie FL czy jak?

Napisano

w motocyklu użwywalem oleju do skrzyni biegów... dalej tak robię w rowerze... też za pomocą strzykawki.

• 1 rok później...
Napisano

bo do smaru brud sie lepi. tarcie redukuje wkladka (rurka) teflonowa. oczywiscie jest grupa ludzi, ktorzy smaruja i mowia, ze jest ok. ja do nich nie naleze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...