Gość MeNtOr Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Cześć Ostatnio kupiłem linkę do tylniego hamulca,i należało by chyba coś w pancerz "puścić" żeby lepiej chodziło ale co ?? Proszę o sugestie.
MeNtOr Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 nalej tego czym, smarujesz naped. Napęd smaruje finish line -to się chyba nie na daje?
bikerman Napisano 23 Kwietnia 2006 Napisano 23 Kwietnia 2006 Ja zawsze nacieram linkę smarem wazelinowym i jest dobrze......
deathmount Napisano 25 Kwietnia 2006 Napisano 25 Kwietnia 2006 FL do linek sie jak najbardziej nadaje. szczegolnie ten ktory nie nadaje sie do napedu- czyli czerwony. ja uzywam zielonego tez do linek bo nie opyla mnie sie kupowac po to specjalnie nowego smaru, a i ten sie sprawdza
tomaaso Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 ja tez polecam czerwony teflon plus dzisiaj nim lineczki nasmarowalem i chodza swietnie
MeNtOr Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 A nada się michellin taki w niebieskiej "tubce" W kolorze (czerwonym,malinowym)??? Bo ostatnio czyściłem napęd tylny i sprzedawczyni poleciła mi ten smarek:) Czy najlepiej posmarować finish linem -ja mam czerwony:)
tomaaso Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 ja tez mam czerwony i jak mowielm dziala super
Cybula Napisano 1 Maja 2006 Napisano 1 Maja 2006 Dołącze sie ze swoim pytaniem w tym temacie - Czy sciągacie linki zeby je umyc i nasmarowac, czy wtryskujecie olej do pancerza?
dzik86 Napisano 2 Maja 2006 Napisano 2 Maja 2006 ale to juz chyba zboczenie :lol: przeciez do pancerza raczej nie naleci tyle brudu zeby wyjmowac linki i je myc
marcin_w44 Napisano 8 Maja 2006 Napisano 8 Maja 2006 Do smarowania linki w pancerzu uzywam oleju syntetycznego z dodatkiem teflony:) Cross Country---->Finish Line'a. Pozdrawiam
Bizon Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 Ja robie tak ściągam fajke z tego zaczepu ,wtedy swobodnie moge pancerze przesuwać.Smaruje linke olejem (jadalnym nie koniecznie pierwszego tłoczenia) .Póki co linki chodzą miodzio ,niemiłosiernie lekko czas 4 dni .Zobaczymy co potem
trybko Napisano 10 Maja 2006 Napisano 10 Maja 2006 A nada się michellin taki w niebieskiej "tubce" W kolorze (czerwonym,malinowym)??? Bo ostatnio czyściłem napęd tylny i sprzedawczyni poleciła mi ten smarek:) Czy najlepiej posmarować finish linem -ja mam czerwony:) Mam taki michelin i powiem też do smarowania linek go używam spisuje sie całkiem,całkiem chociaż wygląda jak dżem
bialykom Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 ale to juz chyba zboczenie :lol: przeciez do pancerza raczej nie naleci tyle brudu zeby wyjmowac linki i je myc ostatnio zrobilem porzadki z linkami i pancerzami. przy wycieraniu linki na szmtce zostalo sporo syfu, przeplukalem tez panzerze (i oczywiscie nasmarowalem). wszystko chodzi duzo lzej. moim zdaniem raz na jakis czas warto to zrobic.
Blue Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 Jak wy płuczecie pancerze? Strzyjawką z igłą? jakos inaczej sobie tego nie wyobrazam... i czym pluczecie ... wodą? Wd40? Ekstrakcyjną? a potem lejecie FL czy jak?
bialykom Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 strzykawka z igla plus benzyna, nastepnie przedmuchujemy pancerz, czekamy az benzyna odparuje i smarujemy FL (tez strzykawka)
stefe Napisano 11 Maja 2006 Napisano 11 Maja 2006 w motocyklu użwywalem oleju do skrzyni biegów... dalej tak robię w rowerze... też za pomocą strzykawki.
tomaaso Napisano 13 Maja 2006 Napisano 13 Maja 2006 teraz moe odradzic flt+po tygodniu slychac dziwne tarcie... po wytarciu jest cicho czyli te smary sie chyba nie nadaja do linek:(
Martinii Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 Pozwole sobie odkopac Czyli czyscic pancerze benzyna w strzykawce z igla, a do smarowania uzyc FL TEFLON PLUS DRY ? Jesli to sie nie nadaje (jak twierdzi tomaaso) to co kupic?
uchmanek Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 bo do smaru brud sie lepi. tarcie redukuje wkladka (rurka) teflonowa. oczywiscie jest grupa ludzi, ktorzy smaruja i mowia, ze jest ok. ja do nich nie naleze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.