YOGI Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Witam. Zastanawiam sie jakie piasty kupić bo przymierzam sie do składania nowych kółek. W oko wpadły mi te novatec. Łozyska maszynowe, super waga. Czy polecacie te piasty? Może miał ktoś okazje na takich jeździć? Byłbym wdzięczny za radę. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mój kolega je ma. Ogólnie nie narzeka. Za tą niską cenę 75 tyl i 48 przod można kupić. Sam je kupie niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Ja tam mam zaplecione przednie kółko, nie narzekam, niska waga i małe opory toczenia- to jest duży plus 8) 8) 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kołek Napisano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Jeśli chodzi o te piasty to raczej ludzie nie narzekają, u mnie w serwisie często je polecają gdyż mają dobry stosunek ceny do jakości. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Ja zakupiłem koło na tył na novatecu.Na razie ma osiem dni jazdy w obecnych warunkach.Codziennie sprawdzam jak koło się kręci i kręci sie swobodnie.Czyli jak na razie chlapa , chemia i mrozik nic jej nie zrobiły.Jakiś tam test/opis wrzucę po zimie na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 A czy te piasty mają jakieś dodatkowe uszczelnienie?? Właśnie będę musiał teraz zakupic przednie koło, a cena tych nowateców kusi... Czy lepiej dołożyc do woodmana ?? pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kołek Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Wiesz co do dodatkowych uszczelnień to nie jestem pewien ale moge dziś skoczyć do znajomego i się dowiedzieć. Osobiście sądzę, że nie mają czegoś takiego - wkońcu to piasta do MTB. Wieczorem będę wiedział coś więcej. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Osobiście sądzę, że nie mają czegoś takiego - wkońcu to piasta do MTB. nie kminie...wlasnie dlatego ze to piasta dp MTB to powinna miec dodatkowe uszczelnienia(domyslnie oprocz tych ktore maja same lozyska maszynowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 No właśnie o to mi chodzi, bo łożyska same w sobie mają raczej niezbyt dokładne uszczelnienie i przydałoby się cos więcej... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76731941 hmmm... nie wydaje się wam że to koło jest troche dziwnie zaplecione (czyt.: amatorsko)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 No i w mojej piaście na zamykaczu jest "Nova Tec" czy jakoś tak , ale na pewno nie ma na nim takich "krzaków" Więc czy aby na pewno fota pokazuje sprzedawany towar ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Też nie wiem co to jest? W normalbym Nova Tecu inaczej jest. Może tylko szybko zamykacz inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latek Napisano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75972353 a czy ta piasta bedzie dobra z polaczeniem z sun rims mamtuh i co wogole twierdzicie na jej temat nada sie na lekkie skakanie ?? tylko mnie nie wymiejcie jak cos zle napisalem pozrdo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Ja mówie stanowce nie wszystkim piasta Novateca szczególnie na przód.Pojeździłem na tym 1,5 miesiac i juz zaczeło cos strzelac,wydaje mi sie ze jest to sa łożyska i nalezy je juz wymienic.Śmieszne tez jest jej uszczelnienie.Załuje troche ze nie wziąłem zwykłej deorki pod tarcze.na razie mam złe zdanie o piastach tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latek Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 wiec jaka inna piaste radzisz jezeli nie novatec??:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Śmieszne tez jest jej uszczelnienie.Załuje troche ze nie wziąłem zwykłej deorki pod tarcze.na razie mam złe zdanie o piastach tej firmy Shimano też raczej odpada - w tym roku zajeździłem LX'a(pękła ośka i i zdarło bieżnie), a łożysk nie da się w nich wymienić :angry: Pozostaje więc chyba jedynie jakieś droższe cacko.. Co byście poradzili w cenie tak do 100 zł ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Dziwne mój kolega ma na tył piastę. I jest bardzo OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latek Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 ponawiam pytanie jezeli nie nowatec to co innego w cenie do 130zl.?takiego do lekkiego skakania?? winzip?? ale jaki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Proste,ja bym kupił NS Rollera:)Piszesz Latek ze chcesz cos do lekkiego skakania.To myśle jednak ze jeśli bedziesz jeździł z amortyzatorem i to jak zapewniasz lekko to novatec bedzie OK.Ja jeździłem na sztywnym i nie tyle co sie lożyska posypały to sie wygiął zamykacz i lekko ośka.Moze moja sztuka jest wadliwa,ze padało po 1,5 miesiaca??Wybór zalezy od ciebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Takze przylaczam sie do prosb, chce zlozyc kola w przyszlosci na obreczach alexrimsa dm24 oraz szprychy dt champion do tego jakies mocne piasty na piasty chce przeznacyzc 250zł Moj amor to duro d z 06 r wiec a tył sztywny wiec przydaloby sie cos naprawde mocnego nie chce zgubic kola podczas jakiegos skoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latek Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 to jest fakt ja na swoje kolo na tyl chce przeznaczyc ok 300pln. wlasnie na mk.bike jest cale kolo ->mamuth,dt champion i piasta reborna(4 maszyny) ale stwierdzilem ze 2 maszyny mi wystarcza wie szukam jakies ale nie moge znalezc i jeszcze te szprychy sa srebne a ja mam czarne;/ troxhe bylaby lipa jak bym mial z przodu czarne a z tylu srebrne;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Może to głupie ale... kolor nie jeździ A co do kółka z mkbike'a. Bierz je. Ta piasta "podobno" jest świetna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ehh :] Tam wyżej to ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Latek Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 ale czy naprawde warto??:> bo z drugiej strony to moze i bym kupil bo chce cos porzadnego a doradzcie mi jeszcze co do tych szprych jak sadzicie doplacac jeszcze 30 pln i miec czarne szprychy i cale kolo:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Hm... Ja moge cos napisac o NS Roller niby cena wyzsza 189zl a badziew mam rower do xc z wiec piasta nie katowana biorąc pod uwage jej przeznaczenie i co bębenek ma czasami jakies odchylu ze lekko przyblokowuje przebieg 3tys km z tego 1500 po asfaltach nawet nie w terenie... Dodatkowo mam wrazenie ze piasta jest glosna..... chociaz znajomy ma tez NS Roller w dircie no i coz piasta jeszcze zyje i bebenek tez jest ok ale przebieg to nie wiem moze 1500km albo i nie... Moze WOODMAN ale nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Opinia użytkownika Novatec'a takiego - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78492269 Czyli poł kilo wagi i cztery łożyska. Ja za to nie mogę powiedzieć złego słowa. Piasta miała być wytrzymała i na razie skoki itd. nie robią na niej wrażenia, nawet zacisk się nie wygiął. Toczy się równo, pracuje jak "cza". Jakuben, ostatnio słyszałem, że piasty Novatec'a pod V-brake'y to syf, bo naprawdę szybko padają. Jak masz taką, to niestety wypada współczuć ... przednie koła i tak zaplotę na NS''ie raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.