AertE Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam! Mam następujący problem. Otóż moja rama (Ballistic) ma nietypowo wysoko umieszczone miejsca na śrubki od bidonu, co uniemożliwia jego wkładanie do koszyka. Obrazuje to zdjęcie: Moje pytanie jest więc następujące, czy istnieją jakieś przedłużki mocowania, bądź obejmy na rame... coś co pozwoli zamontować koszyk na bidon. Szukałem na allegro ale nie znalazłem nic w tym stylu. Z góry dzięki za pomoc. Linki do aukcji lub sklepów internetowych mile widziane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam. Przedłużać nie ma sensu, jedynym rozwiązaniem to zrobić obejmy np. opaska na rury, tylko uważaj żebyś nie porysował ramy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Obejmy do mocowania koszyka w miejscu gdzie nie ma otworów były kiedyś w decathlonie, może są nadal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A nie lepiej przymocować koszyk na bidon na 2-3 zipy (opaski zaciskowe) w dogodnym dla siebie miejscu...? Dla unikniecia obracania się obejmy możesz ją najpierw przykleić do ramy na taśmę dwustronną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AertE Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Z tymi zipami wydaje się być dobrym pomysłem, jak tylko sklepik gdzie je dostane będzie otwarty (długi weekend ) to odrazu kupię i zamontuję zobaczę jak ze sztywnością, myślę też ze warto podłożyć kawałek dętki dla pewniejszego mocowania Dzięki za rady, oczywiście jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to mile widziane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 opaski zaciskowe dostaniesz w elektrycznym , nie zapomnij jak Żbik radzi przykleić na taśmę dwustronnie lepną na samych opaskach zaciskowych uchwyt obciążony bidonem może być niestabilny ja przykręciłem w miejscu dogodnym blachowkrętami do ramy i jeśli nie żal ci dziurawić ramy to jest stabilniejsze rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Furiusz Napisano 1 Maja 2007 Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Istnieje jeszcze takie rozwiązanie mocowanie podsiodełkowe Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AertE Napisano 3 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Ok, udało mi się zamontować to na zipy, wszystko ładnie się trzyma, a zarazem zamocowane dyskretnie. Dziękuję wszystkim za rady, pozdrawiam. P.S. temat można już zamknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 To zamykamy :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Dopowiem jeszcze że scott produkuje koszyki do których bidon wkłada się nie od góry tylko z boku. Do tej ramy taki koszyk pasowałby i bez zipów by się obeszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.