rozwell Napisano 19 Listopada 2006 Napisano 19 Listopada 2006 Witam Na allegro pojawił się ten amorek http://allegro.pl/item142838631_nowy_sr_su...07_ksport_.html Czy miał ktos z nim juz styczność? Jaka jest jego waga także ?
MrJ Napisano 20 Listopada 2006 Napisano 20 Listopada 2006 Opisy: http://www.bikeboard.pl/index.php?d=sprzet&art=620 http://www.bikeworld.pl/rower/artykul/1664/3/ Nawet na stronach nie-polskich (pogrzebałem na np. niemieckiej) nie ma jeszcze konkretnych recenzji, ale sądząc po tym co jest na w/w i na allegro będzie to coś "ponad-duro", ale jeszcze pod wytworami typu DropOff czy Pike. Swoją drogą - Suntour wreszcie wziął się za design!
Blizzard Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Zastanawiam się nad zakupem tego modelu, używa go ktoś? może wyrazić jakąś opinię?
Pycek Napisano 10 Kwietnia 2007 Napisano 10 Kwietnia 2007 Moj kumpel tego używa i twierdzi, że to niezła podpucha i sie nie opłaca. Wiem, że w trakcie 4tygodniowego użytkowania juz z 3 razy był na gwarancji - może po prostu dostał felerny amor, ale nie podoba mu sie i niedlugo chce go wystawic na allegro i kupic jakiegos Rock Shoxa wiec zastanow sie dwa razy, zanim kupisz...
tomaaso Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisano 23 Kwietnia 2007 zamowilem bede mial jutro... rozmawialem z uzytkownikime tego amorka na maratonie i jest zadowolony
specjalized Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisano 23 Kwietnia 2007 w bikeboardie chyba pisali że to kosztuje coś koło 400... za dwa takie "cośe" można dostać Tore 130 U-Turn ze sklepu
bartekgib Napisano 30 Kwietnia 2007 Napisano 30 Kwietnia 2007 tomaaso - masz już amorek ? Jeżeli tak = to napisz co i jak. Pozdrawiam !
mefjuu Napisano 3 Maja 2007 Napisano 3 Maja 2007 Moja styczność z tym widelcem trwała aż tydzień - pracował bardzo dobrze, ale... Dlaczego aż tydzień? Po tygodniu zaczęło uchodzić powietrze (!). (zmiana wentyla nie pomogła). Czekam teraz na nowy/naprawiony egzemplarz.
worms Napisano 10 Maja 2007 Napisano 10 Maja 2007 Kupił ktoś w końcu tego Epicona 2007, tomaaso miałeś sie pochwalić jak się sprawuje? Ja się nad nim zastanawiałem, jednak wolałbym się czegoś więcej o nim dowiedzieć, interesuje mnie też SUNTOUR Axon EL. Pozdrawiam
snuffi Napisano 10 Maja 2007 Napisano 10 Maja 2007 Jeździlem na epiconie Tomaaso, chodzi calkiem przyjemnie. Dobrze wyregulowany chodzi z niedoczuwalna roznica do MX Compa AIR, LO dziala dobrze. Tylko ta waga ;/ Ponad 2kg (nie pamietam dokladnie), ale z ucieta na maxa sterowka czyli bez podkladek powinien wazyc juz 19XXg No i jest problem z anoda. Po 300km zaczela zlazic z goleni. Najprawdopodobniej jest to problem jednego egzemplarza poniewaz drugi znajomy posiada tez epicona i mu nie zlazi (po 250km w tym maratonie w Karpaczu) i tez chwali sobie jego dzialanie
Michalos Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 podobnie jak rozwell chce zakupić ten amor i mam pytanko czy działaj wszystkie wymienione przez producenta regulacje itp
mefjuu Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 manetka blokady - działała, regulacja naprężenia (powietrza) - działała, tłumienie odbicia - nie miałem okazji sprawdzić. więcej będę mógł powiedzieć, jak szanowny dystrybutor zwróci mi działający (nie puszczający powietrza) widelec. pozdr.
Michalos Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 oka thx hmm myślicie ze ten amor nada sie do enduro ??
bartekgib Napisano 14 Maja 2007 Napisano 14 Maja 2007 Gdyby nie to, że są "felerne" i to większość - to się nadaje sądze. Chociaż może warto rozgldnąć się za jakimś Manitou. Pozdrawiam !
Michalos Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 http://www.koral.bielsko.pl/pl/amortyzator...we/id_3306.html wybrałem ten model co myślicie ?? lepiej kupić tańszy czy zostać przy tym bo jak sie nie mylę ten jest najlepszy z SuntourEpicon2007
bartekgib Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 No cóż - w Suntour'ach z olejem nie ma kłopotu. Czasem bywa z powietrzem, no ale sądze, że w taki modelu za troszkę więcej pieniędzy nie powinno być kłopotów. Jak coś się stanie - będzie servis. Ale Ty już go kupiłeś czy może zamierasz ? Bo nie dokładnie rozumiem. Pozdrawiam !
Michalos Napisano 15 Maja 2007 Napisano 15 Maja 2007 mam zamiar ale zmieniłem wersie na tańsza z EPICON RL na LOD
scorpioaw Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 Można prosić, tych którzy testowali o opinie na temat amora? Też chcę go kupić, ale nie wiem czy bylby to dobry zakup.
pwe Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 własnie ... ale chyba NIKT go nie ma ... jakoś wolno się rozchodzi. wydaje sie ciekawa propozycja za ~400zł
MarcinGoluch Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 Ludziska a moze wyslijcie poprostu pytania do osob ktore kupily ten amorek na allegro. Ja tak zrobilem i jak naraziedostalem same pozytywne opinie acz kolwiek od soob ktore neizbyt mialy stycznosc z wyzszymi modelami amorkow.
pwe Napisano 22 Maja 2007 Napisano 22 Maja 2007 no właśnie, fajnie by jakiegoś doświadczonego bikera posłuchać
mefjuu Napisano 23 Maja 2007 Napisano 23 Maja 2007 Ja powiem tyle, że minęły 3 tygodnie a dystrybutor suntour'a nie zwrócił mi jeszcze epicona.
bartekgib Napisano 17 Czerwca 2007 Napisano 17 Czerwca 2007 No ale jakieś konkrety - czy jest sztywny, czy naprawdę ma te 100 mm skoku, czy puszcza powietrze, jak konkretnie wybiera, jak działa tłumienie. Po prostu konkrety - bo np. taki ja jestem bardzo ciekawy Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.