jakubek08 Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 czy mogę na jednym łańcuchu używać dwóch kaset, oczywiście ten sam model. chodzi mi o to że chciałem wymieniać całe koła a nie same opony do różnych rodzajów podłoża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Nie widze przeiwskazań jezeli bedą uzywane ok 50/50% bo jezeli w terenie na jednej smigasz 80% a reszte na drugiej to wypada mieć odzielne łańcuchy do kazdeko koła. w takim wypadku mozna smiało zakładac kazdy z kompletów i sie cieszyc z jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mardukpl Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Bym sobie nabył 2 łańcuch z zapinka wymiana zajmuje chwilkę a nie jest to jakość bardzo droga zabawka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 ...a jest w ogóle sens dwóch kaset ?? Przecież przełożenie kasety to 5 minut ! Sam planuje złożyć drugie koła z oponami na zime bo np. wiem, że szybciej przełożę kasetę niż te dwie opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 A jak mają się 2 kasety do używania systemu 3 łańcuchów? Zakładając że używamy 3 łańcuchy i 2 kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 11 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 najwazniejsze jest to, czy na obu kompletach jezdzisz porownywalnie, jezdzac 1lancuch i 2kasety zajedziesz naped w mig najlepsza opcja to odzielne lancuchy do kazdej kasety, a ile ich bedzie, to juz twoja decyzja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Lipca 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Dokładnie jak pisze nabial. Na jednym łańcuch w bardzo szybkim tempie to zajeździsz i wpakujesz się w dużo większe koszty niż zakup dodatkowego łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.