Skocz do zawartości

[rower] do 1600zł do XC - Jaki rower wybrać?

Piter88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Co sądzicie o rowerku Giant Yukon 2007. Interesuje mnie konkretnie opina na temat tarczówek

(Hayes GX2).

Mam zamaiar kupić rower i wydać na niego ok.1600zł. A ten za tą cene to dobrych tarczówek raczej niema??

Podajcie jakąś ciekwą alternatywe roweru o podobnej cenie i parametrach ale na v-kach.

Myślalem także nad:

- Giant Yukon 2006

- Kross Level A4

- Merida Kalahari 590 SX

- ewentualnie Rincon 2007. Najkorzystniej wypada według mnie Kross level A4, ze względu na dość dobre komponenty i niezbyt wygórowaną cene. No ale jakoś nie mam przekonania do polskich rowerów.?

czekam na opinie.

Pozdro.

Polecam Unibike evolution o6 lub unibike evolution 06 disc ( tarczówki) nikt raczej na nie nie narzeka.

a jak kupisz "zwykłego" unibike'a to ci zostanie 300 zeta i kupisz sobie dobrą tarcze na przod lub tył.

PoZdRo

Albo na korbe, ktora podobno lubi nawalic...

Zdecydowanie najlepszym osprzetowo jest A4. Jelsi chodzi o przekonanie do polskich rowerow to polskie w nim jest tylko złozenie czesci bo rame i tak robia na tajwanie pewnie i to slyszalem ze w tej samej fabryce co gianta. Jest lekka i nowoczesna ( nie przestrasz sie efektow dzwiekowych po puknieciu w rame) A najlepiej przeczytaj na forum: http://forumrowerowe.jgc.pl/rower-Kross-Level-A4-t13608.html

A masz namiary na yukona 2007?? Jakis link moze?

A ja mam yukona 2006, rowerek ogólnie niezły, dzisiaj minął mu 1000km i niec się nie dzieje (poza oczywiście regulacją przerzutek ale to norma), nie stuka, nie odkręca, nie wiem jak oni złożyli ten rower ale zaczyna mnie to irytować :( W środę przegląd. Gdybym miał kupować rower jeszcze raz to już bym go nie brał bo czuję, że jednak przepłaciłem. Nie ma to jak kupować na szybko :D

W tej cenie raczej nie bedzie dobrych tarczówek. Kup tego z v-brakeami dozbieraj troche kasy i kup porządne tarcze hydrauliczne. Według mnie nie ma sensu kupować tarczówek mechanicznych bo nie hamują lepiej od v-ek a ważą więcej.

Pozdrawiam :)

• 3 miesiące temu...

Piter88 a moze Kona Fire Mountain. dlisek tez juz o nies wspomniał. kiedy ja byłem na etapie zainteresowania XC już miałem kupować ten rowerek. Dużo czytałem o nim i ludzie sobie go chwalą. Mysle ze nie bedziesz miał problemów z kupnem.

www.yoyo.com.pl

www.sklep.rower.com

• 1 rok później...

Witam!

W sezonie wyprzedaży mam zamiar kupić sobie rower. Będzie używany do przejażdżek wzdłuż Wisły, po lasach, po drogach utwardzanych i asfalcie. Mój wzrost to ok. 173 cm, chociaż myślę, że jeszcze urosnę (15 lat). Na razie do gustu przypadł mi jedynie Kross A6 (jeśli chodzi o amor - lepsza Tora czy Suntour?), który, z tego co czytałem, w czasie wyprzedaży schodzi właśnie do ceny, jaką mógłbym dać. A może są lepsze rowery, które poza sezonem osiągają porównywalne ceny? Proszę o pomoc.

Tora niby lepsza bo w końcu rock Shock, ale Suntor w sumie też niczego sobie.

Za 1600 zł nie znajdziesz lepszego roweru niż A6, sprzedaje Krossa od kilku dni i naprawde jestem pod wrażeniem tego sprzętu i ceny (no i wagi) bierz w ciemno A6.

Jedyny (drobny) problem może być taki, że A6 może nie zejść do takiej ceny. Axony stoją teraz ok 1700 i to chyba najniższy możliwy pułap cenowy, w zeszłym roku modele z Torą spadły we wrześniu do 1700 zł, ale w tym roku takich cen już raczej nie będzie, chyba, że jednostkowe przypadki.

Przeglądając sobie używane rowery na allegro, trafiłem na ten oto: http://allegro.pl/item429092560_gt_tempest...ra_xtr_bcm.html Ile jest wart en rowerek i czy kupno go było rozsądną decyzją?

Proszę również o opinie odnośnie tego roweru: http://allegro.pl/item431502417_merida_mat...super_cena.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...