virussek Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 do czego sluzy buster?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 To nie jest buster tylko booster. ;] Jest to kawałek najczęsciej metalu, zakladany na piwoty który ma poprawić siłe hamowania a zarazem zapobiega nadmiernemu rozginaniu sie ramy podczas scisku szczek hamulcowuch na obręczy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu13_z Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Zapobiega rozgianiu się tylnej części ramy (nie wiem czy z pszodu też się stosuje ale nie widziałem) spowodowanej naciskaniem hamulców na obręcz podczas hamowania. Montuje się go na uchwycie do v-brakeów. tyle w teorii, ale na ile to skuteczne to nie wiem a wygiętej ramy od dizłąnia hamulców to też nigdy nie widziałem. re Kviki O minute szybszy byłeś A tak pozatym to po Polsku to będzie właśnie buster Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Zapobiega rozgianiu się tylnej części ramy (nie wiem czy z pszodu też się stosuje ale nie widziałem) spowodowanej naciskaniem hamulców na obręcz podczas hamowania. Montuje się go na uchwycie do v-brakeów. tyle w teorii, ale na ile to skuteczne to nie wiem a wygiętej ramy od dizłąnia hamulców to też nigdy nie widziałem. Trudno, żebyś widział wygiętą ramę ponieważ nie jest to trwałe wygięcie ale rozginanie podczas hamowania i występuje w większości o ile nie we wszystkich ramach. Boster całkowicie tego nie wyeliminuje ale na pewno zmniejszy ten problem. P.S. Ja również nie wiem czy stosuje się z przodu, ale ja mam a jak nie widziałeś to zapraszam do obejrzenia zdjęcia mojego bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deathmount Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 mnie to wspaniale urzadzenie sluzy do poprawienia sztywnosci gumowatego axela comp. a co do poprawy dzialania hampli to jest tam jakas minimalna ale naprawde procenty, i nie da sie tego jakos specjalnie odczuc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 13 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 z przodu się też stosuje... przynajmniej widuje rowery z zamontowanymi z przodu ale może to tylko taki wiejski tuning rowerowy?? Ja nie mam ani z przodu, ani z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papanf Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Booster to napoj energetyczny z sieci sklepow Plus , kosztuje 1,80 ,czasami w promocji 1,45zl - inaczej mowiac cos redbullo podobnego:D Mowie powaznie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Booster to napoj energetyczny z sieci sklepow Plus , kosztuje 1,80 ,czasami w promocji 1,45zl - inaczej mowiac cos redbullo podobnego:D Mowie powaznie ! to raz, a dwa skorzystajcie z opcji "szukaj" sporo na temat bylo, nawet jakies fotki.... po co powielac tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.