rakso1992d Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 witam znalazłem takie buciki na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=900284609&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. BUTY ROWEROWE VERMONT czy możecie coś o nich powiedzieć?? miał ktoś styczność z nimi?? czy lepiej dołożyć i kupić np. buty Shimano MTB SH-M086 (będą to moje pierwsze spd-eki) czekam na odpowiedzi i z góry dziękuje:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Powiem tak... Nie słyszałem o takiej firmie więc nie powiem o ich wytrzymałości ale we mnie zaufania nie wzbudziły. Wyglądają jak zrobione z plastiku i to w dodatku takiego co nie należy do wytrzymałych. Ja bym po prostu nie zaryzykował i dołożył do butów np. Shimano. O modelu 86 już na forum trochę jest napisane ale ja bym na Twoim miejscu poszukał raczej M122. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek8000 Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Szczerze to nie znam tej firmy , ale same buty wyglądają jak plastikowe papcie . Zalecał bym Ci bardziej M086 , moimi pierwszymi były M085 i dalej dobrze się trzymają . Tu masz link do mojego testu M085 , mam nadzieje , że pomoże w wyborze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Kilka osób te buty kupiła... ciekaw jestem ich opinii... ale nie spodziewałbym się na nic specjalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 dziękuje wszystkim za odpowiedzi:) a Adminów przepraszam za błędy i jeszcze jedno nie wiece może gdzie w Krakowie czy w okolicach można kupić wspomniane wyżej buty m086?? byłem w mbike-u i tam na Czarno-wiejskiej ale nie mieli rozmiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Nie jestem z Krakowa ale macie tam chyba Intersporta? Tam zazwyczaj mają ten model. W innych podobnych sklepach(GoSport?) też może być dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 W GoSporcie raczej nie będzie. Jakoś w okolicach ~sierpnia-września byłem w łódzkim (w Manufakturze) i jedyne buty do zatrzasków jaki mieli, to jakieś Adidasa (1 model). Niby to już po sezonie, ale kasków było jeszcze sporo. Poszukaj po jakiś większych sklepach rowerowych - na pewno gdzieś będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 3 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Shimano to jedne z najbardziej popularnych butów a Kraków to duże miasto więc gdzieś na pewno je znajdziesz Ja jestem pewien że w obydwu poznańskich Inter'ach były te modele więc tam był rozpoczął poszukiwania - choć z drugiej strony oferta letnia jeszcze chyba do tej sieci nie zawitała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 co do sklepów to byłem w inter sporcie w galerii Krakowskiej i w Bonarce w wielu sklepach sportowych, Decathlon ale wszędzie jest jeszcze kolekcja zimowa. pewno w okolicach marca coś dopiero będzie. aa tak w ogolę to zastanawiam się nad połączeniem butów Shimano MTB SH-M086 z pedałami MTB SPD SHIMANO PD-M540 XT za całość na allegro wychodzi podajże 404 zł. jak sądzicie czy to dobre połączenie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 aa tak w ogolę to zastanawiam się nad połączeniem butów Shimano MTB SH-M086 z pedałami MTB SPD SHIMANO PD-M540 XT za całość na allegro wychodzi podajże 404 zł. jak sądzicie czy to dobre połączenie?? było już multum tematów o tych butach i pedałach, streszcz ci je w jednym zdaniu: Dobre połączenie, bierz je. co do tych VERMONTów ja bym nie ryzykował nie wiadomo co to za sh*t, lepiej brać coś sprawdzonego i pewnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 jeszcze się nad Shimano SH-M122 zastanawiam. jak uważacie które lepsze m122 czy m086?? jest tam różnica około 20 zł bo te m086 podrożały z 249 na 265. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4ngus Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Ja posiadam te vermonty. Są to moje pierwsze spd, zrobiłem na nich około 1000km i na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wiadomo, że nie jestem jakmimś weteranem czy cuś, poporstu chce powiedzieć, że dla początkującego i średnio-zaawansoanego bikera są to dobre buty. Wygodne, w realu fajnie wyglądają i nieźle trzymają stopę. W zimie jak jeździłem - niestety zimno. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 4 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 jeszcze się nad Shimano SH-M122 zastanawiam. jak uważacie które lepsze m122 czy m086?? jest tam różnica około 20 zł bo te m086 podrożały z 249 na 265. Ja używam obecnie M122 i jeżeli różnica to tylko 20zł to dopłać koniecznie. W 122 masz lepszy protektor na podeszwie - lepszy znaczy taki który daje pewniejsze podparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 aa czy przy tych SH-M086 można wkręcić kołki?? bo wydaje mis ie że jest coś takiego tam z przodu ale nie jestem pewien dziękuje wszystkim za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 nie można, to tylko taka "atrapa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 5 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 co do sklepów to byłem w inter sporcie w galerii Krakowskiej i w Bonarce w wielu sklepach sportowych, Decathlon ale wszędzie jest jeszcze kolekcja zimowa. pewno w okolicach marca coś dopiero będzie. Zaglądałeś może do Secesji lub Windsportu na Zwierzynieckiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Fajne , nie wiecie ile one ważą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 dobre pytanie:) Ja posiadam te vermonty. Są to moje pierwsze spd, zrobiłem na nich około 1000km i na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wiadomo, że nie jestem jakmimś weteranem czy cuś, poporstu chce powiedzieć, że dla początkującego i średnio-zaawansoanego bikera są to dobre buty. Wygodne, w realu fajnie wyglądają i nieźle trzymają stopę. W zimie jak jeździłem - niestety zimno. Pozdrawiam czekamy na jakiś bardziej szczegółowy opis:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 więc które buty lepsze m122 czy m086?? na razie 1+ dla m122. czekam na wasze odpowiedzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zymelka Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Zakupiłem buty shimano sh-m086. Jeszcze nie miałem okazji w nich jeździć ale trochę w nich pochodziłem (po twardej nawierzchni) i nie zauważyłem żeby były jakieś problemy z chodzeniem. Normalnie jak zwykłych butach z twardszą podeszwą.Wykonanie butów =5/6. Nie dałem 6 dlatego że podeszwa jest klejona z resztą buta a nie szyta. Ale czytając opinie innych nie ma to znaczenia. Klamra chodzi precyzyjnie. Jest wykonana bardzo starannie. Nic się nie wygina nawet przy bardzo mocnym dociąganiu buta. Dodatkowo jest ona przykręcana więc w razie W pewnie można zamówić zapasową i przykręcić. Moja opinia na temat 086 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ja używam obecnie M122 i jeżeli różnica to tylko 20zł to dopłać koniecznie. W 122 masz lepszy protektor na podeszwie - lepszy znaczy taki który daje pewniejsze podparcie. ale za to w m122 nie ma klamry coś za coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ano nie mają. Dla mnie ważniejsze przy zakupie było to czy buty będą się nadawały również na podbiegi i tu 122 nie są idealne (brak kolców) ale na pewno wygrywają z 86-tkami. A rzep w Shimano? Jest całkiem niezły. Ja przy bardzo intensywnej jeździe muszę go poprawiać co jakieś 30-40km (tylko ten najdłuższy poprawiam)i nie ma potrzeby zsiadania z roweru. Jeżeli miał bym kupować następne buty to na pewno będą miały klamrę ale też kolce. Nie mniej jednak nadal pozostaje przy tym że 122 są lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 więc na razie remis:) dzięki wszystkim za dotychczasowe odpowiedzi a raczej 2:1 dla m122:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A ja ostatnio zrezygnowałem z klamry na rzecz trzeciego rzepa. Winne były buty Diadora, które użytkowałbym pewnie rok dłużej, gdyby klamra nie padła. Była to na tyle kłopotliwa sprawa, że podjąłem decyzje o kupnie nowych butów. Rzep, jak i inne ewentualne naprawy zawsze mogę zlecić szewcowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rakso1992d Napisano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 czyli 3:1 dla m122:) chyb je kupie. jutro mam zadzwonić do gościa bo ma mi 45 numer załatwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.