Skocz do zawartości

[buty SPD] Vermont

Rekomendowane odpowiedzi

witam

znalazłem takie buciki na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=900284609&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. BUTY ROWEROWE VERMONT

czy możecie coś o nich powiedzieć?? miał ktoś styczność z nimi?? czy lepiej dołożyć i kupić np. buty Shimano MTB SH-M086 (będą to moje pierwsze spd-eki)

czekam na odpowiedzi i z góry dziękuje:)

pozdro

Powiem tak... Nie słyszałem o takiej firmie więc nie powiem o ich wytrzymałości ale we mnie zaufania nie wzbudziły. Wyglądają jak zrobione z plastiku i to w dodatku takiego co nie należy do wytrzymałych. Ja bym po prostu nie zaryzykował i dołożył do butów np. Shimano. O modelu 86 już na forum trochę jest napisane ale ja bym na Twoim miejscu poszukał raczej M122.

dziękuje wszystkim za odpowiedzi:) a Adminów przepraszam za błędy

i jeszcze jedno nie wiece może gdzie w Krakowie czy w okolicach można kupić wspomniane wyżej buty m086?? byłem w mbike-u i tam na Czarno-wiejskiej ale nie mieli rozmiarów.

W GoSporcie raczej nie będzie. Jakoś w okolicach ~sierpnia-września byłem w łódzkim (w Manufakturze) i jedyne buty do zatrzasków jaki mieli, to jakieś Adidasa (1 model). Niby to już po sezonie, ale kasków było jeszcze sporo.

Poszukaj po jakiś większych sklepach rowerowych - na pewno gdzieś będą.

co do sklepów to byłem w inter sporcie w galerii Krakowskiej i w Bonarce w wielu sklepach sportowych, Decathlon ale wszędzie jest jeszcze kolekcja zimowa. pewno w okolicach marca coś dopiero będzie.

aa tak w ogolę to zastanawiam się nad połączeniem butów Shimano MTB SH-M086 z pedałami MTB SPD SHIMANO PD-M540 XT

za całość na allegro wychodzi podajże 404 zł. jak sądzicie czy to dobre połączenie??

aa tak w ogolę to zastanawiam się nad połączeniem butów Shimano MTB SH-M086 z pedałami MTB SPD SHIMANO PD-M540 XT

za całość na allegro wychodzi podajże 404 zł. jak sądzicie czy to dobre połączenie??

było już multum tematów o tych butach i pedałach, streszcz ci je w jednym zdaniu: Dobre połączenie, bierz je.

co do tych VERMONTów ja bym nie ryzykował nie wiadomo co to za sh*t, lepiej brać coś sprawdzonego i pewnego

Ja posiadam te vermonty. Są to moje pierwsze spd, zrobiłem na nich około 1000km i na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wiadomo, że nie jestem jakmimś weteranem czy cuś, poporstu chce powiedzieć, że dla początkującego i średnio-zaawansoanego bikera są to dobre buty. Wygodne, w realu fajnie wyglądają i nieźle trzymają stopę. W zimie jak jeździłem - niestety zimno.

Pozdrawiam :confused:

jeszcze się nad Shimano SH-M122 zastanawiam. jak uważacie które lepsze m122 czy m086?? jest tam różnica około 20 zł bo te m086 podrożały z 249 na 265.

Ja używam obecnie M122 i jeżeli różnica to tylko 20zł to dopłać koniecznie. W 122 masz lepszy protektor na podeszwie - lepszy znaczy taki który daje pewniejsze podparcie.

co do sklepów to byłem w inter sporcie w galerii Krakowskiej i w Bonarce w wielu sklepach sportowych, Decathlon ale wszędzie jest jeszcze kolekcja zimowa. pewno w okolicach marca coś dopiero będzie.

Zaglądałeś może do Secesji lub Windsportu na Zwierzynieckiej?

dobre pytanie:)

Ja posiadam te vermonty. Są to moje pierwsze spd, zrobiłem na nich około 1000km i na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Wiadomo, że nie jestem jakmimś weteranem czy cuś, poporstu chce powiedzieć, że dla początkującego i średnio-zaawansoanego bikera są to dobre buty. Wygodne, w realu fajnie wyglądają i nieźle trzymają stopę. W zimie jak jeździłem - niestety zimno.

Pozdrawiam :icon_mrgreen:

czekamy na jakiś bardziej szczegółowy opis:)

pozdro

Zakupiłem buty shimano sh-m086. Jeszcze nie miałem okazji w nich jeździć ale trochę w nich pochodziłem (po twardej nawierzchni) i nie zauważyłem żeby były jakieś problemy z chodzeniem. Normalnie jak zwykłych butach z twardszą podeszwą.

Wykonanie butów =5/6. Nie dałem 6 dlatego że podeszwa jest klejona z resztą buta a nie szyta. Ale czytając opinie innych nie ma to znaczenia.

Klamra chodzi precyzyjnie. Jest wykonana bardzo starannie. Nic się nie wygina nawet przy bardzo mocnym dociąganiu buta. Dodatkowo jest ona przykręcana więc w razie W pewnie można zamówić zapasową i przykręcić.

Moja opinia na temat 086

Ano nie mają. Dla mnie ważniejsze przy zakupie było to czy buty będą się nadawały również na podbiegi i tu 122 nie są idealne (brak kolców) ale na pewno wygrywają z 86-tkami. A rzep w Shimano? Jest całkiem niezły. Ja przy bardzo intensywnej jeździe muszę go poprawiać co jakieś 30-40km (tylko ten najdłuższy poprawiam)i nie ma potrzeby zsiadania z roweru. Jeżeli miał bym kupować następne buty to na pewno będą miały klamrę ale też kolce.

Nie mniej jednak nadal pozostaje przy tym że 122 są lepsze.

A ja ostatnio zrezygnowałem z klamry na rzecz trzeciego rzepa. Winne były buty Diadora, które użytkowałbym pewnie rok dłużej, gdyby klamra nie padła. Była to na tyle kłopotliwa sprawa, że podjąłem decyzje o kupnie nowych butów. Rzep, jak i inne ewentualne naprawy zawsze mogę zlecić szewcowi :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...