michaljezior Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Witam! Chciałbym się poradzić, ilulitrowe sakwy najlepiej wybrać... Ostatnio dostałem w prezencie sakwy z Authora 35l. Niestety wg mnie są za małe. Czy zatem dobry będzie wybór sakiew na wyprawe 1000km, dajmy na to, 60litrowych Crosso Dry? Czy nie będzie to zbytnio obciążać tylnych kół? A jeśli tak, to co zrobić, by nie poniszczyć szprych czy felg? I jeszcze jedno: czy do sakiew Crosso Dry musi być koniecznie zakupiony bagażnik z Crosso, bo jakiś czas temu kupiłem, chyba niepotrzebnie inny bagażnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 zależy jakie masz koła, jak masz wzmacniane felgi to spokojnie ja w swoich Crosso dry wiozłem 8 5l butelek z woda 2 w przednich i 6 w tylnych i było ok na 1000km wyratcza 35L jak sie dobrze spakujesz, zalezy ile rzeczy chcesz brac, ale polecam kupic Crosso dry bo ssa w 1000% nie przemakalne, a w tych z authora po ulewie masz wszystko mokre do sakw crosso nie trzeba bagaznika crosso, moze byc inny wazne by mial miejsce do zaczepienia haków kupuj Crosso puki promocja jest bo ja rok temu sie spóźniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaljezior Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Zrobiłem zdjęcia mojego bagażnika - 1 z góry i 2 z boku. Czy da się na niego zamontować sakwy Crosso 60 l? Jeśli jakies zdjecie jest słabo widzialne czy coś, to proszę pisać Oto fotki: i45.tinypic.com/2j65x02.jpg i50.tinypic.com/14jrhur.jpg i49.tinypic.com/2e4yddg.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 michaljezior - da się na Twoim bagażniku zamontować sakwy Crosso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaljezior Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 dzięki Sebek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skamander Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Witam! Chciałbym się poradzić, ilulitrowe sakwy najlepiej wybrać... Ostatnio dostałem w prezencie sakwy z Authora 35l. Niestety wg mnie są za małe. Witam, Nie wiem dokładnie o jakich sakwach Authora mówisz ale domyślam się, że może to być model A-N209V1. Sam mam te sakwy tylko w nieco starszej wersji, w zeszłym roku miałem okazje zrobić z nimi wypad na jakieś 700 km (10 dni). Ponieważ tereny po których się poruszaliśmy były dość odludne więc wieźliśmy ze sobą wszystko co potrzebne (rzeczy ogólnego użytku takie jak namiot mieliśmy podzielone pomiędzy dwie osoby). Oprócz sakw miałem ze sobą 10 l. plecak i było ok. Pojemność sakw zmusiła mnie do skutecznej optymalizacji bagażu co w późniejszym okresie przełożyło się na redukcjie niecenzuralnych wyrażeń pod adresem wagi bagażu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butch Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 kupuj Crosso puki promocja jest bo ja rok temu sie spóźniłem Spóźniłeś, tzn. kiedy chciałeś kupić i kiedy już było za późno? W połowie stycznia może już nie być tych promocji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 nie pamiętam kiedy dokładnie skończyła sie promocja, ale na nowy sezon Crosso tez dodatkowo podniosło ceny, zdaje sie że w lutym-marcu to było. Kupowałem 6 kompletów wiec troche straciłem na tym;/ dostałem tylko 10% zniżki Edit Sprawdzałem w mailach To był początek lutego a na stronie pisze że trwa do wyczerpania zapasów wiec w każdej chwili może być koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butch Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dzięki za szybką odpowiedź, jednak tak czy siak do 10 stycznia muszę czekać Wypłata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaljezior Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Witam, Nie wiem dokładnie o jakich sakwach Authora mówisz ale domyślam się, że może to być model A-N209V1. Sam nie wiem jaki to model ;P od razu skreśliłem sakwy z Authora, gdyż były po prostu za małe - 1 większa kieszonka, a 2 pozostałe to "schowki". Kupuję teraz sakwy Crosso. Nie znalazłem sakw o tak niskiej cenie, duzej pojemnosci i wysokiej jakosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Polecam 60litrowe sakwy crosso;) Może podczas Twojego pierwszego wyjazdu nie wykorzystasz w pełni pojemności sakw, ale wyprawy wciągają więc kiedyś jak będziesz planował inną, dłuższą i bardziej wymagającą wyprawę to sakwy będą jak znalazł Radze się spieszyć, bo teraz sakwy na tył kosztują 169zł a w przyszłym roku mogą znów podnieść cenę, która powoli staję się wysoka, nawet jak na taki dobry produkt;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 To właśnie na początku może okazać się, że 60 litrów to za mało bo się tyle rzeczy niepotrzebnych nabrało. Z czasem będziemy się pakować rozsądniej i wkładać do nich tylko to co jest nam rzeczywiście potrzebne. Tak było ze mną kiedy po raz drugi pakowałem się na wyprawę Nie mniej sakwy wybrałeś dobre. Sam mam takie: faktycznie są one nieprzemakalne - z jednej strony plus, ale z drugiej minus. Szczególnie wtedy jak w środku masz np. coś mokrego i to zaczyna Ci parować... dalej już nie piszę bo chyba każdy jest w stanie sobie to wyobrazić. Dlatego po dniu jazdy dobrze jest z sakwy część rzeczy wypakować i pozostawić do przewietrzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Posiadacie takie sakwy? Warto je kupić? Nie są za duże (czy nie występuje problem zahaczania piętami o boki sakw?)? michaljezior nie chciał byś może sprzedać tych zbędnych sakw? Mam podobne pytanie o tarcie piętami o sakwy Crosso Dry Big. Mam rower 21", buty M075 rozmiar 46, czy to by współpracowało z tą sakwą crosso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Posiadacie takie sakwy? Warto je kupić? Nie są za duże (czy nie występuje problem zahaczania piętami o boki sakw?)? michaljezior nie chciał byś może sprzedać tych zbędnych sakw? Mam podobne pytanie o tarcie piętami o sakwy Crosso Dry Big. Mam rower 21", buty M075 rozmiar 46, czy to by współpracowało z tą sakwą crosso? przed Dry Crosso posiadałem te authorowskie mam je nadal na sprzedaz http://picasaweb.google.com/Symfonian89/NaSprzedaz#5379159229248997858 mało użuwane były na 2 wyprawach, cena do uzgodnienia w tej cenie niczego lepszego raczej nie ma, Co do obcierania piętami to ani te authorowskie ani Crosso nie obcierały, są one z jednej strony wyprofilowane pod skosem to zależy bardziej od bagażnika ja też mam rame 21, buty M085 rozmiar 46 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Jednak chyba się skuszę na Crosso, te Authory na początku mi się spodobały. Proszę jeszcze innych o podzielenie się doświadczeniami co do obcierania butami o sakwy crosso dry Moloch89 wydaje mi się, że masz koła 28", co może mieć znaczenie. Duży masz jeszcze zapas miejsca na pięty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Zdecydowanie o wiele lepiej dopłacić te kilkadziesiąt złotych i kupić sakwy Crosso. Mam ramę 19 na kołach 26 i o sakwy Crosso nie obcieram poczas pedałowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Stycznia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 A mnie się zdarzyło lekko obetrzeć czasem. Rama 18', rozmiar buta 45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 To ja na swojej nie powinienem mieć problemów. Rozumiem, że do tego NAJLEPIEJ jest kupić bagażnik Crosso, czy tak? Gdzie najlepiej kupować ten zestaw? Są jakieś sklepy z odbiorem w Warszawie, bo nie mogłem znaleźć? Oczywiście mówimy o sakwach Crosso Dry Big?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 kupuj na stronie crosso bo tam jest obniżka, jak nie masz jeeszcze bagaznika to kup crosso, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 W sklepie w Warszawie przy metrze politechnika znalazłem za 109 zł bagażnik, a sakwy za 199 zł. Tam będę mógł przymierzyć czy nie będę obcierał butami. Różnica wyniesie ok 20 zł, bo odpadają koszty przesyłki. Czy cena 199 zł to cena która się pojawi również na początku sezonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 21 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Czy cena 199 zł to cena która się pojawi również na początku sezonu? nikt tu nie jest prorokiem, ostatnio zdrożały na początku sezonu jak teraz będzie? zapytaj ich samych może ci odpowiedzą hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Polecam sklep Cyklon w Warszawie, jest partnerem Crosso. Kupiłem bagażnik za 100 zł, a crosso dry 60l za 170 zł (gość zszedł z ceny). W sklepie przymierzyłem bagażnik, sakwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaljezior Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 michalj - sakwy z Authora oddałem zaraz po tym, jak je dostałem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Te sakwy są bardzo porządne, tak jak bagażnik. Po prostu GENIALNE! Już się nie mogę doczekać wycieczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.