Lukash Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Witam Mam zawory presta w szosówce krossa, i nie wiem jak pompować. Odkręcam nakrętkę na wentylu, zakładam przejściówkę z presty na samochodowy i nie da się napompować nawet kompresorem nabitym na 8 barów. Co zrobić?
Miecho87 Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 To odkręć jeszcze nakrętkę wentyla (nie tą plastikową tylko pod nią jeszcze jedna).
Lukash Napisano 30 Lipca 2009 Autor Napisano 30 Lipca 2009 No właśnie odkręcam nakrętkę na wentylu tą metalową
Flash3M Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 Przed założeniem przejściówki upewnij się palcem, że zawór jest otwarty. Dotknij końcówki zaworka - musi syknąć.
Lukash Napisano 30 Lipca 2009 Autor Napisano 30 Lipca 2009 Tak właśnie robię i nic z tego, powietrze zostaje w przejściówce i dalej nie idzie
eMule14 Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 podjedź do jakiegoś sklepu-serwisu rowerowego i spytaj się czy możesz pożyczyć pompkę. Zobacz czy idzie napompować. jak nie to ja bym kupił nową dętkę a jak idzie to coś masz albo z kompresorem albo z przejściówką(może być za długa albo coś O_O)
bts Napisano 30 Lipca 2009 Napisano 30 Lipca 2009 A końcówkę pompki zakładasz na wentyl z ODKRĘCONYM zaworem?
kubuka Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Odgrzewam kotleta. I jak się wyjaśniła sprawa, bo mam ten sam problem. Kupiłem przejściówkę z presty na samochodowy. Odkręcam ten mały dzyndel prawie do końca (aż zacznie sykać) wkręcam przejściówkę na wentyl i nic Proszę o pomoc
arroyo Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Wpierw lekko wciśnij końcówkę presty tak aby uszło nieco powietrza, dopiero wtedy dajesz przejściówkę, pompkę i pompujesz.
Rulez Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 W praktyce i tak przejściówka w czasie zakładanie naciska na zaworek i go luzuje ( nie trzeba go naciskać), więc nie wiem co za powalone przejściówki macie jeśli nie możecie napompować.
kubuka Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 @arroyo pompuje z kompresora na stacji i nie idzie , a robię dokładnie tak jak piszesz @Rulez przejściówka którą posiadam http://allegro.pl/item1151101326_redukcja_wentyla_z_presta_na_samochodowy.html
eloo Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 mam identyczna i nie ma problemów z pompowaniem pompka czy kompresorem. Tylko zawsze mocno wciskam na odkreconym zawór, bo czasem sie zacina.
Rulez Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Dziwne, jak do tej pory , nigdy nie miałem problemu z zacinającym się zaworkiem , mimo kilku lat i wielu dętek/kół UST - były inne problemy , ale nigdy z pompowaniem
Tomash Napisano 20 Lipca 2010 Napisano 20 Lipca 2010 W mojej przejściówce na dole jest taki mały o-ring, jeśli w twojej też, to zobacz, czy nie wypadł, albo się nie poluzował bo wtedy powietrze będzie uciekać i nie napompujesz. To jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy.
kubuka Napisano 23 Lipca 2010 Napisano 23 Lipca 2010 No ku**a, nie mogę napompować!!!!! Odkręciłem ten dzyndzel na max, wkręciłem tą przejściówkę (nówka sztuka) do końca, ustawiłem ciśnienie podłączam a tu nic nie wyszło !! Help!
ugupu Napisano 23 Lipca 2010 Napisano 23 Lipca 2010 A ja mam wentyle samochodowe i nie mam problemów...
seker1995 Napisano 23 Lipca 2010 Napisano 23 Lipca 2010 A ja mam wentyle presta i pompkę do presty i działa świetnie. Problemem może być to, że przy pompowaniu presty musisz mieć w pompce zacisk na wentyl, żeby bokiem nie uciekało, ale w kompresorze powinien być P.S. A końcówki masz dobrze założone w pompce jak pompujesz
BandiT Napisano 23 Lipca 2010 Napisano 23 Lipca 2010 kilka dni temu mialem podobny problem - okazalo sie, ze w przejsciowce na samochodowy byl jakis syf i nakrecajac ja na preste wkrecal sie tez ten wentylek, ktory jest w prescie przeczyscilem szmatka srodek i po kilku probach poszlo tak bylo u mnie, moze to Ci jakos pomoze pozdro
kubuka Napisano 23 Lipca 2010 Napisano 23 Lipca 2010 Pompuje tylko z kompresora, dlatego kupiłem przejściówkę na samochodowy. Przejściówka jest ok nie ma żadnego syfu. O dziwo dziś napompowałem koło normalnie tylko że z tego kompresora (starego) co samemu się dozuje powietrze, z automatu cisza.
BlackKormo Napisano 25 Lipca 2010 Napisano 25 Lipca 2010 Czasem miewalem na stacjach benzynowych z automatycznym/elektronicznym kompresorem taki klopot ze po podlaczeniu powietrze nie szlo do kola wcale, albo wrecz schodzilo do zera. Ratunkiem w takiej sytuacji jest uzycie opcji (zawsze jest taki guzik na kompresorze) "puste kolo", wtedy kompresor niezaleznie od tego jakie jest cisnienie w detce zacznie pompowac do zadanej przez nas wielkosci. Moze to bedzie rozwiazanie problemu kolegow? Aha tez uzywam presta z przejsciowkami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.