absalon Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam serdecznie !!! Kupilem SCHWALBE MARATHON XR (zwijana) mam problem z ustawieniem jej na obreczy opona jest jakas krzywa albo ma bicie gora dol albo na boki pasek ktory jest z boku opony wije sie jak waz na wszystkie strony probowalem ja naciagac rekami ale po napompowaniu zawsze wychodzi krzywo moze cos robie zle bo jestem nowy w tej branzy moze czyms sie smaruje obrecz ale ze stara opona nie mialem takich problemow moze ta jest juz zle odlana?obrecz jest idealnie prosta, prosze o pomoc . Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Spróbuj ją wyrównac po napompowaniu:) a nie przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam. Wydaje mi się że to nie wina opony tylko dętki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 a masz prostą obręcz? moze całe koło jest źle wycentrowane? bo w sumie krzywe opony sie czasami zdarzają (jednak ma to miejsce rzaaaaadko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Napompuj wstępnie mniej więcej do 1 atm. a potem spróbuj ręcznie wyrównać, i nie patrz na pasek tylko na znacznik (taka linia przy samej obręczy , bo te różne paski to badziejstwo krzywe jest:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
absalon Napisano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 witam!!! dziekuje bardzo za rady ale tego wszystkiego juz probowalem faktycznie paskiem nie mozna sie sugerowac teraz jest troche lepiej ale lekkie bicie juz chyba pozostanie da sie z tym jezdzic tylko dziwi mnie ze to akurat ta firma i nie tania opona Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 8 Maja 2007 Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Niestety to się zdarza, ja przy kupnie prawie każdej opony z drutem miałem z tym do czynienia, opona przez magazynowanie, bądź też może przesyłkę(ciasno upakowana przez kilka dni) nieco się odkształca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.