Skocz do zawartości

[Rower do 4000] typu cross/Mtb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam muszę zakupić na dojazd do uczelni rower który będzie również służył do weekendowych wypraw górskich, początkowo była sporo niższa cena do 2tysięcy ale aktualnie wpadło mi trochę gotówki więc liczę na jakieś dobre propozycje, nigdy nie kupowałem roweru poza supermarketem więc liczę na wyrozumiałość. 188cm wzrostu 88kg wagi

Napisano

średnio będzie to co 3week i to nie będą jakieś ciężkie przeprawy, dwa będzie zemną 10letnia dziewczynka więc nie mogą to być trudne trasy choć czasami może się coś takiego solo zdarzyć, interesuje mnie głównie koło 29 cali

Napisano

do weekendowych wypraw górskich

choć czasami może się coś takiego solo zdarzyć, interesuje mnie głównie koło 29 cali

Chyba jednak nie cross. 

Napisano

Raczej celuje w crossa głównie z powodu dziecka do tego jeżeli będzie jakaś trudniejsza trasa to BARDZO rzadko i nie będzie to nic extremalnego ;)

Tylko zastanawiam się czy warto wydawać tyle kaski skoro na allegro widać niezłe sztuki za 1,5-2k

Napisano

to w sumie nie jest tak myślałem że szkoda wydawać 3/4k ale dziś pewna osoba mi rozwiała wątpliwości więc szukamy raczej czegoś 3/4k na dobrym osprzęcie który polata z 8-10lat

Napisano

Ta Merida faktycznie piękna, to tak, znajdę coś lepszego w jej cenie? bo jakoś mnie zauroczyła ;)

dodatkowe pytanie, jaki tam jest ten rozmiar kół ? bo 700c niewiele mi mówi a google gada coś o 28calach w rozmiarze 29 :/

http://www.rowerzysta.pl/rowery-twenty-niner-29/rower-gorski-kellys-gate-30-2016-s.html

http://www.rowerzysta.pl/rowery-twenty-niner-29/rower-gorski-wheeler-eagle-500-2015-15cali.html

Znalazłem jeszcze te 2 i pewnie wybór padnie na któryś z tych trzech ktoś pomoże z wyborem ? bo nic innego na podobnym osprzęcie w tej cenie nie widzę

Napisano

Średnica obręczy w rowerze crossowym i MTB 29 jest taka sama , a różnica podawanych rozmiarów (28 i 29) wynika z rozmiaru balonu opony.

Ta Merida nie jest zła ale hamulce ma kiepskie , cenowo najlepiej chyba by wypadł wspomniany Orkan 5.0 http://allegro.pl/rower-orkan-5-0-hydraulika-deore-xt-wyprzedaz-i6497462382.html i na wstępie od razu wymienić hamulce na SLX M675 (ok.500zł) - za 3,2k masz naprawdę dobry rower.

Jeśli ma być MTB 29 to w tej cenie najlepiej wypada wcześniej linkowany Unibike Expert.

Napisano

Czyli warto dopłacać do meridy czy brać tego rometa ? unibike 4300 a to już ponad budżet w poniedziałek pojadę po sklepach pojeździć więc chciałbym wiedzieć o jakie konkretne rowery pytać na razie

1. Merida

2. Romet

3. Unibike ~ pod warunkiem że od razu z ceny zejdą

Napisano

To są dwa różne roweru - cross (Romet) i MTB (Unibike). Do spokojnej jazdy po polnych ścieżkach i duktach leśnych cross jest w sam raz , ale jeśli masz w planie wypady górskie i z czasem jakieś trudniejsze trasy to lepszy MTB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...