CUBEMAN Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam Zastanawiam sie czy jest jakas mozliwosc / serwis www czy aplikacja, ktora potrafilaby pokazac na jednej mapie (moze byc google maps lub cokolwiek) wszystkie przejechane przeze mnie trasy? Mysle, ze bylaby to ciekawa opcja np w Endomondo, ale jej raczej nie ma Moze istnieje jakis serwis www, ktory potrafi taka sztuczke? Wyobrazam to sobie tak, ze rejestruje tam swoje konto do ktorego podpinam konto z Endomondo (lub Garmina czy czegokolwiek w tym stylu) i serwis pobiera automatycznie moje trasy. Wtedy wlaczam mu zakres typu: "pokaz moje trasy z okresu od - do". Ewentualnie zeby dalo sie zainportowac przejechane trasy do takiego serwisu w jakis inny sposob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Navime.pl ma taką opcję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawi Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 veloviewer.com ale chyba działa tylko z strava. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikoBiko Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 http://www.gpsies.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hobson Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Strava ma cos takiego jak HeatMap - pokazuje na mapie twoje przejażdżki, im częściej jeździsz danym odcinkiem, tym grubsza linia - niestety, ale heat mapy są dostępne tlyko w wersji premium Veloviewer potrafi pokazać przejażdżki z danego przedziału czasu na mapie. Żeby używać VeloViewera potrzebujesz konta na Stravie, ale wystarczy zwykły, darmowy profil. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 23 Września 2014 Udostępnij Napisano 23 Września 2014 http://www.gpsies.com Ale chyba jest limit jak mnie oamięc nie myli do 10 tras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Dzieki wszystkim za sugestie i namiary. Chyba skorzystam z Navime - przetestowalem na szybko i jest to to, czego szukalem. Moge zaimportowac hurtowo wszystkie swoje slady a potem zobaczyc to na mapie razem. Chociaz brakuje okreslenia okresu dla jakiego maja zostac wyswietlone mapy. Jak znajde czas to posprawdzam pozostale sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Chociaz brakuje okreslenia okresu dla jakiego maja zostac wyswietlone mapy. Strava+Veloviewer ogarna to bez problemu, dodatkowo masz potezne narzedzie do analizy i poza tym kilkanascie roznych filtrow! Nie dosyc, ze mozesz nalozyc na mape wszystkie aktywnosci (ja mam np ponad 300 i ciekawie to wyglada) to dodatkowo masz mozliwosc zalozenia filtrow np wszystkie aktywnosci z dana fraza w nazwie -czesto bardzo przydatne, aktywnosci dla danego roweru, aktywnosci z danego horyzontu czasowego, z danego przedzialu km i wszytko co tylko zapragniesz. Import z endo do Stravy omawiany tutaj -> http://www.forumrowerowe.org/topic/162457-endomondo-vs-strava-co-sadzicie-o-tych-dwoch-aplikacjach/?p=1571625 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Strava+Veloviewer Super podglad, mapa na full screen. O to chodzilo. Jeszcze raz dzieki wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szaler Napisano 24 Września 2014 Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Locus ma takie możliwości. Wystarczy zaimportować swoje trasy w .gpx czy .kml a takowe można z endo i innych wyeksportować. Jak chcesz to rejestruje trasy. Do tego korzysta z bardzo fajnych map. Google jak chcesz ale i openstreetmap z nakładkami rowerowymi, mapy wektorowe. Ogólnie nawet wersja free ma potężne możliwości. Ja używam locus free + endo bo wysyła wszystko w chmure. Ale locusa polecam, super apka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUBEMAN Napisano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2014 Ale Locus to apka na urzadzenie z Androidem o ile sie nie myle? Apki nie potrzebuje bo od paru miesiecy jezdze z nawigacja od Garmina, ktora jest rewelacyjna. Wczesniej jezdzilem z Endo na iPhonie i tez bylo OK, tylko telefon pada po paru godzinach i bez powerbanku ani rusz. Trasy zapisuje mi Garmin a potem to wrzucam do Endomondo z niego. Szukalem tylko czegos online co pokaze mi na jednej mapie wszystkie moje przebyte trasy z danego okresu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.