Skocz do zawartości

[rower] Nasze szosówki

deschek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kupiony w uk gdzie teraz mieszkam za 60 funciaków + pedały 69 + światła 78 czyli w sumie sporo ale dwie ostatnie pozycje pójdą potem do innego roerku na który zbieram

Napisano

20 funtów jak będę wracał to zabieram go do pl.

ps. czy opony 700c pasują zamiast 27 jakie mam teraz pytam bo te są klocowate a mieszkam w górach i chciał bym zmienić na coś niższej wagi

Napisano
opony 27 cali są większe od opon pod 28
no to coś dziwnie bo zawsze myślałem że 27<28 no ale jak to w życiu bywa czasem nie myślę :) i jesteś w błędzie bo ja mam opony z stajni shwalbe
Napisano

no to coś dziwnie bo zawsze myślałem że 27<28 no ale jak to w życiu bywa czasem nie myślę :)

logiczniej by było prawda :D ?

niestety opona 700 (28") -> obręcz 622

opona 27" -> obręcz 630 (niby 7mm tylko ale naciągnąć balona się nie da... próbowałem xD)

ale obecnie produkowane szytki 28" / 700 pasują idealnie do "starych" obręczy na szytki 27 calowe...

pogmatwane te wszystkie wymiarówki swoją drogą ;)

rzeczywiście Schwalbe pod 27 istnieją ;P

K2rowery-Twój sklep - Opona Schwalbe Marathon różne 16",20",24",26",27",28".

co nie zmienia faktu że i tak są to szerokie kapciuchy, jak każde 27colówki chyba

wymiary opon:

http://www.wrower.pl/sprzet/kola/kola.php

może się przyda na przyszłość

W.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Z profilu może kloc, ale z przodu już nie. Pewnie jego przeznaczeniem był jakis rower do jazdy na czas. Waga znikoma i prawie zerowy prześwit między oponą i widelcem. Ale to okazało się dopiero kiedy dociąłem rurę i założyłem koło. Następny widelec nie będzie taki ekstremalny, ale coś za coś ( w tym przypadku chodziło o zbicie wagi)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...