Gość barbara Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Proszę o szybka odpowiedź jak nazywał się rower dla dzieci (dość długa rama , siedzenie rozszerzające się ku tylnemu kołu i oparcie metalowe przy siodełku )nie wiem czy dobrze opisałam rower był modny w latach 70,80.
zboczony Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 to chyba rower choopper ale co do tego nie mam pewnoscidolaczam zdjecie
adriansocho Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Były pelikany i były orliki, pewnie też kilka innych. Chodzi o siodełko montowane trójpunktowo?
slasal Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Były pelikany i były orliki, pewnie też kilka innych. Chodzi o siodełko montowane trójpunktowo? Od takiego roweru zaczęła się moja przygoda z rowerem miałem może z 3 latka, przygoda trwa po dzień dzisiejszy , być może chodzi o taki rowerek
zadra1965 Napisano 19 Lutego 2013 Napisano 19 Lutego 2013 Ten na zdjęciu to reksio . Chyba wiem o jaki rower ci chodzi, nazwy niestety nie pamiętam ale mówiło sie na to BMX Od takiego roweru zaczęła się moja przygoda z rowerem miałem może z 3 latka, przygoda trwa po dzień dzisiejszy , być może chodzi o taki rowerek
dziobolek Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 Czy to było coś w stylu tego modelu - Romet Polo??? Była jeszcze wersja Polo Lux - może ta posiadała oparcie.
Mod Team adamos Napisano 21 Lutego 2013 Mod Team Napisano 21 Lutego 2013 Ten na zdjęciu to reksio . Ten ze zdjęcia to nie jest Reksio. To jest Cross 2 - produkowany był chyba wtedy przez bydgoski Romet. Mój pierwszy rower (miałem w kolorze ciemnozielonym) z crossową tylną oponą. Pełen wypas Ogólnie poza wrzuconą wyżej fotką tego rowerku, to strasznie trudno znaleźć inne Tak więc: Cross 2 Reksio @dziobolek - bardzo ładne to Polo "wygrzebałeś"
lago Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 znam taki rower, siedzenie zapadło w pamięć, sposób wykonania górnej "rury" też..... ale lepszy wypas miał mój kuzyn, ojciec mu założył wideł od motorynki, to był wypas..... geometrii raczej nie trzymał, ale jeździło się nieźle
zadra1965 Napisano 21 Lutego 2013 Napisano 21 Lutego 2013 Masz racje, pomyliłem sie , ale z racji prawie 40 lat , gdy dosiadało sie takich sprzętów mogłem sie pomylić . Ja miałem pierwszy prawdziwy rower - Pelikana , potem Wigry, Jubilata i kolarzówkę Huragana Ten ze zdjęcia to nie jest Reksio. To jest Cross 2 - produkowany był chyba wtedy przez bydgoski Romet. Mój pierwszy rower (miałem w kolorze ciemnozielonym) z crossową tylną oponą. Pełen wypas Ogólnie poza wrzuconą wyżej fotką tego rowerku, to strasznie trudno znaleźć inne Tak więc: Cross 2 Reksio @dziobolek - bardzo ładne to Polo "wygrzebałeś"
Gość barbara Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Czy to było coś w stylu tego modelu - Romet Polo??? Była jeszcze wersja Polo Lux - może ta posiadała oparcie. tak to taki rower czy można gdzieś taki jeszcze kupić
dziobolek Napisano 22 Lutego 2013 Napisano 22 Lutego 2013 Taki sam - nie sądzę. Podobny lub w tym stylu - może, gdzieś... trzeba by szukać cierpliwie.
Mod Team adamos Napisano 24 Lutego 2013 Mod Team Napisano 24 Lutego 2013 @Barbara popytaj na tym forum http://www.chlopcyrometowcy.pl/index.php może znajdziesz kogoś wśród miłośników marki Romet, kto będzie posiadał taki rower i będzie chciał go odsprzedać za rozsądną kwotę pzdr
Pytanie
Gość barbara
Proszę o szybka odpowiedź jak nazywał się rower dla dzieci (dość długa rama , siedzenie rozszerzające się ku tylnemu kołu i oparcie metalowe przy siodełku )nie wiem czy dobrze opisałam rower był modny w latach 70,80.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.