Skocz do zawartości
  • 0

dawny rower

Gość barbara

Pytanie

Gość barbara
Napisano

Proszę o szybka odpowiedź jak nazywał się rower dla dzieci (dość długa rama , siedzenie rozszerzające się ku tylnemu kołu i oparcie metalowe przy siodełku )nie wiem czy dobrze opisałam rower był modny w latach 70,80.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Były pelikany i były orliki, pewnie też kilka innych. Chodzi o siodełko montowane trójpunktowo?

Od takiego roweru zaczęła się moja przygoda z rowerem miałem może z 3 latka, przygoda trwa po dzień dzisiejszy ;), być może chodzi o taki rowerek

post-160972-0-74882000-1361300395_thumb.jpg

Napisano

Ten na zdjęciu to reksio . Chyba wiem o jaki rower ci chodzi, nazwy niestety nie pamiętam ale mówiło sie na to BMX

Od takiego roweru zaczęła się moja przygoda z rowerem miałem może z 3 latka, przygoda trwa po dzień dzisiejszy ;), być może chodzi o taki rowerek

• Mod Team
Napisano
Ten na zdjęciu to reksio .

Ten ze zdjęcia to nie jest Reksio. To jest Cross 2 - produkowany był chyba wtedy przez bydgoski Romet. Mój pierwszy rower (miałem w kolorze ciemnozielonym) z crossową tylną oponą. Pełen wypas :)

Ogólnie poza wrzuconą wyżej fotką tego rowerku, to strasznie trudno znaleźć inne :(

Tak więc:

Cross 2

dsc00404p.jpg

Reksio

68a5270f0b520e74gen.jpg

@dziobolek - bardzo ładne to Polo "wygrzebałeś" :woot::thumbsup:

Napisano

znam taki rower, siedzenie zapadło w pamięć, sposób wykonania górnej "rury" też..... ale lepszy wypas miał mój kuzyn, ojciec mu założył wideł od motorynki, to był wypas..... geometrii raczej nie trzymał, ale jeździło się nieźle :D

Napisano

Masz racje, pomyliłem sie , ale z racji prawie 40 lat , gdy dosiadało sie takich sprzętów mogłem sie pomylić . Ja miałem pierwszy prawdziwy rower - Pelikana , potem Wigry, Jubilata i kolarzówkę Huragana

Ten ze zdjęcia to nie jest Reksio. To jest Cross 2 - produkowany był chyba wtedy przez bydgoski Romet. Mój pierwszy rower (miałem w kolorze ciemnozielonym) z crossową tylną oponą. Pełen wypas :)

Ogólnie poza wrzuconą wyżej fotką tego rowerku, to strasznie trudno znaleźć inne :(

Tak więc:

Cross 2

dsc00404p.jpg

Reksio

68a5270f0b520e74gen.jpg

@dziobolek - bardzo ładne to Polo "wygrzebałeś" :woot::thumbsup:

Gość barbara
Napisano

Czy to było coś w stylu tego modelu - Romet Polo???

rower3.jpg

Była jeszcze wersja Polo Lux - może ta posiadała oparcie.

tak to taki rower czy można gdzieś taki jeszcze kupić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...